Σε κρίσιμο σταυροδρόμι για το προσφυγικό και την αξιολόγηση είναι η κυβέρνηση, την ώρα που και ο αγροτικός κόσμος δεν φαίνεται να αλλάζει τη στάση του, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς των οδικών δικτύων.
Στο κυβερνητικό επιτελείο ηχούν σειρήνες για όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Οι συσκέψεις κορυφαίων υπουργών, υπό τον πρωθυπουργό, είναι συνεχείς, όπως και οι συνεννοήσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών καθώς οι βουλευτές, ιδιαίτερα της επαρχίας, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. 
Ο πρωθυπουργός καταβάλλει τις τελευταίες ώρες προσπάθειες, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση που παίρνει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις. Πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να κατακλύζουν την Ελλάδα χωρίς να μπορούν να φύγουν προς την Ευρώπη, ενώ η Αυστρία αποφάσισε να  συγκαλέσει διάσκεψη χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας. 
Συμβούλιο Αρχηγών από Μάρτιο
Την ίδια ώρα, η Φώφη Γεννηματά προσπαθεί να ασκήσει πίεση στο Μαξίμου για σύγκλιση Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών με θέμα το προσφυγικό. Πίεση, που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα καθώς η απάντηση του πρωθυπουργού στο τηλεφώνημά της-κατά το περιβάλλον του- ήταν ότι «αυτή τη στιγμή δεν το βρίσκω σκόπιμο». 
Όπως όλα δείχνουν, η εν λόγω πρωτοβουλία μετατίθεται για τις αρχές Μαρτίου, πριν ή μετά τη Συνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ενώ, ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, αναφέρουν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε στον πρωθυπουργό πως μόνο ο ίδιος μπορεί να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία.
Στα... τυφλά και για την αξιολόγηση 
Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εκεί. Γρίφος εξακολουθεί να παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα. Κύκλοι της κυβέρνησης, μάλιστα, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους, επισημαίνοντας στο iefimerida.gr, πως «το ταμείο μποϊκοτάρει τη διαπραγμάτευση». 
«Έχουμε συμφωνήσει με τους πιο πολλούς αλλά κάποιος πρέπει να πιέσει και το Ταμείο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές τονίζοντας ότι τουλάχιστον η Ευρωπαϊκή πλευρά τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επίπεδο θεσμών, επιθυμεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
Το Μαξίμου, ωστόσο, δηλώνει πλήρη άγνοια όχι μόνο για την ημερομηνία της επιστροφής των θεσμών αλλά και για το χρονικό ορίζοντα κατάθεσης τόσο του ασφαλιστικού αλλά και του φορολογικού νομοσχεδίου. 
Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του στη Βουλή
Να σημειωθεί, τέλος, οτι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. Αναμένεται να αναφερθεί, πέρα απο τον δημόσιο τομέα, στο προσφυγικό, τη διαπλοκή / διαφθορά, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με την "εγκληματική ομάδα" των δημοσιογράφων και την δίωξη κατά εκδότη, καθώς και στην πορεία της αξιολόγησης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.