Συνάντηση χωρίς προσδοκίες με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει στις 10:30 το πρωί πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει στις 10:30 το πρωί πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανήγγειλε ο ίδιος από τη Βουλή χωρίς προσδοκίες μετά και το ναυάγιο της συνάντησης με τα υπόλοιπα μπλόκα. Ολοκληρώνουμε τον διάλογο δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου εκφράζοντας την προσδοκία ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι αποτελεσματική. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα και επισήμανε ότι τα κίνητρα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας.
Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε τέτοιες συνθήκες με πολίτες να κινητοποιούνται «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα λύνονται καλύτερα με πειθώ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «όταν κάποιοι μας κουνούν το δάχτυλο και απειλούν με κλείσιμο συνόρων, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», αναφερόμενος, ευθέως, όπως τόνισε, στον Προμαχώνα.

Τόνισε ότι κάθε αγώνας πρέπει να έχει μαζί του το κοινωνικό σύνολο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας και οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι εναντίον της χώρας και του κοινωνικού συνόλου.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τρεις εκπροσώπους από το μπλόκο της Νίκαιας, τους Βαγγέλη Μπούτα, Ρίζο Μαρούδα και Κ.Τζέλα. Η ατζέντα της συνάντησης που έχουν ορίσει η αγρότες περιλαμβάνει πέντε αιτήματα που περιλαμβάνονται στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από εκπροσώπους του προαναφερόμενου αριθμού μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Τα αιτήματα αυτά είναι:
  • Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
  • Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.