Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα, σε hotspots, αυτοσχέδιες κατασκηνώσεις, στρατόπεδα και σε καραβάνια στο δρόμο.


Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα, σε hotspots, αυτοσχέδιες κατασκηνώσεις, στρατόπεδα και σε καραβάνια στο δρόμο, αναζητώντας μια διέξοδο ζωής. Σύμφωνα με στοιχεια της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζονται σε περίπου 30.000, οι 10.000 εξ αυτών στην Αττική, σε Ελληνικό, Σχιστό, Πειραιά, Ελαιώνα και πλατεία Βικτωρίας.
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσίασε ένα γράφημα με τους «προσφυγικούς πληθυσμούς» στην Ελλάδα


Καταυλισμός στο πάρκο Τρίτση

Μόλις το Σάββατο, ενδεικτικό γεγονός της χαώδους κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας ενημέρωσε τον δήμο Ιλίου  για τη δημιουργία καταυλισμού στο πάρκο Τρίτση. Την Κυριακή συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες. 
Δεν ήταν λίγες πάντως οι αντιδράσεις για την επιλογή του σημείου. Βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο της περιοχής, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά κάθε ημέρα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Πέμπτη αναμένεται να είναι έτοιμος ο καταυλισμός, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί περίπου 1.000 άτομα.  Εκτός από σκηνές, στο σημείο θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης. 


Στο Ελληνικό στο γήπεδο χόκεϊ και στο κτίριο της παλιάς υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας φιλοξενούνται: 3.330 άτομα
Στον Ελαιώνα 700  
Στο Σχιστό 1350
Στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 4.000
Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται αυτή την ώρα περί τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.