Με την άμεση και ακαριαία επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Αμαρουσίου και του ΣΠΑΠ, απετράπη έγκαιρα και αποτελεσματικά, η εξάπλωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ιδιωτικό οικοπεδικό χώρο, στην περιοχή της Νερατζιώτισσας Αμαρουσίου, πλησίον του εμπορικού κέντρου The Mall.

Στην προσπάθεια επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και συνέδραμαν οχήματα των Δήμων Αμαρουσίου, Βύρωνα, Διονύσου και Κηφισιάς.

Στο χώρο της πυρκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου Ν. Πέππας και ο Δ. Καρλαύτης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά επενέβη εγκαίρως για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Αμαρουσίου. Μια ακόμη πυρκαγιά, σε μια πολυσύχναστη περιοχή του Αμαρουσίου, περιορίστηκε προτού γίνει επικίνδυνη. Η φωτιά ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση και τον υποδειγματικό συντονισμό. Είναι πάντως απορίας άξιο και ιδιαίτερα ύποπτο το γεγονός της συχνής εκδήλωσης τελευταία, μικροεστιών πυρκαγιάς σε αστικές και περιαστικές περιοχές του Δήμου Αμαρουσίου.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν για άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος , στους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, του ΣΠΑΠ και των όμορων Δήμων που έδρασαν και πάλι άμεσα και αποτελεσματικά. Θα ήθελα να επισημάνω τη σημαντική προσφορά της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και να εξάρω ιδιαίτερα την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Ο Σ.Π.Α.Π. θα συνεχίσει να είναι παρών όταν υπάρχει ανάγκη στους Δήμους-Μέλη του, αλλά και στην υπόλοιπη Αττική. Είμαστε και θα είμαστε σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε εγρήγορση και επιφυλακή, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Αυτοδιοίκησης τόσο στα βουνά της Αττικής, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας για να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.