Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων δημιουργήθηκε και λειτουργεί στον Δήμο Αλίμου νέα ιστοσελίδα. Η νέα διαδικτυακή πύλη www.alimosrecycle.gr φιλοδοξεί να καταστεί ένα δυναμικό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις της ανακύκλωσης.
Η πρόσβαση γίνεται και μέσω του site του Δήμου, πατώντας πάνω στο λογότυπο «Όταν σου λέω πράσινο, να βγαίνεις», το οποίο ενσωματώνεται στην αρχική ιστοσελίδα του Αλίμου.
Η σελίδα είναι λειτουργική και φιλική στον επισκέπτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone του. Οι δημότες, αλλά και ο εμπορικός κόσμος του Αλίμου θα βρουν σημαντικές πληροφορίες για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τη συλλογή χωριστών ανακυκλώσιμων υλικών (από χαρτί, γυαλί έως μπαταρίες, ρούχα κ.λπ.), και γενικότερα για το πρόγραμμα του Δήμου αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η ενότητα των συχνών ερωτήσεων, όπου με απλό και κατανοητό τρόπο διασαφηνίζονται όλες οι απορίες, τα ερωτήματα, οι τυχόν παρερμηνείες γύρω από το σημαντικό ζήτημα της ανακύκλωσης.
Ας ενημερωθούμε, λοιπόν, και μέσω του διαδικτύου, κι ας ανακυκλώσουμε, όπως υπογράμμισε κι ο Δήμαρχος Αλίμου σε μήνυμά του στην αρχική σελίδα του νέου site.
Πιο συγκεκριμένα κ. Ανδρέας Κονδύλης ευχόμενος στους δημότες καλή περιήγηση, αναφέρει:
Σας λέω «Πράσινο», δηλαδή σας λέω «βγείτε και ανακυκλώστε». Μαζεύτε, μετά τη γενική καθαριότητα του σπιτιού, παλιά περιοδικά κι εφημερίδες, βρείτε τον μπλε ή κίτρινο κάδο και ρίξτε τα εκεί. Το πρωί, όπως πάτε για δουλειά, πετάξτε τα άδεια τενεκεδάκια της μπύρας από τη χθεσινή συνεύρεση στον κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς σας.
Μέσα απ΄ αυτή την ιστοσελίδα (site) θα ενημερωθείτε για το ποια υλικά ανακυκλώνουμε, πώς τα ανακυκλώνουμε, σε ποιους κάδους τα ρίχνουμε και πού βρίσκονται οι κατάλληλοι κάδοι. Ψάξτε ποιοι κάδοι είναι κοντά στο σπίτι σας και οργανωθείτε.
Με την ανακύκλωση τα παλιά χρησιμοποιημένα υλικά ξαναγίνονται κατάλληλα για νέα χρήση. Έτσι, έχουμε λιγότερα σκουπίδια για διαχείριση αλλά και εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, άρα μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Γι΄ αυτό και για τον Δήμο μας η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες. Με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας στην καθημερινή ζωή, επιδιώκουμε την καλύτερη οργάνωση και την αναβάθμιση των υποδομών του Αλίμου, ώστε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών καθαριότητας. Εργαζόμαστε όλοι για τη βελτίωση της εικόνας και λειτουργικότητα της πόλης, τη μείωση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και την εναρμόνισή μας με την εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική.
Στον Δήμο μας υλοποιούμε σήμερα, σε συνεργασία με συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης και ιδιώτες ή κοινωνικούς φορείς, μια σειρά δράσεων χωριστής συλλογής των αστικών απορριμμάτων, όπως ανακύκλωση συσκευασιών, ξεχωριστή συλλογή γυαλιού, χαρτιού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών, ρούχων, κομποστοποίηση κ.λπ.
Αλλά, για να πετύχουμε το στόχο, πρέπει όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά να εθιστούμε σε μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο Περιβάλλον και στις νέες γενιές που έρχονται.
Γι΄ αυτό σας λέω… Πράσινο!!!»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.