Όργιο παρατυπιών και πλαστογραφίας στη διαδικασία για την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών!


Αποκαλύψεις-φωτιά στη χθεσινή (5-12-2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης_Συκεών. 
       - Μετά την χρησιμοποίηση πλαστών Πιστοποιητικών Ενεργητικής Πυροπροστασίας, που απασχόλησε πρόσφατα τον τύπο, νέα στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή της παράταξής μας αποδεικνύουν ότι ολόκληρη η διαδικασία  Ίδρυσης και Λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στο Δήμο μας, είναι διάτρητη και όζουσα.
1.Η έγκριση της υποβολής άδειας και λειτουργίας δομών ΚΔΑΠ και Βρεφονηπιακών Σταθμών, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Συκεών  έγινε με την κατάθεση πλαστής (ανύπαρκτης) Απόφασης   Δημοτικού Συμβουλίου (131/2011), σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε «κατά πλειοψηφία» : «Εγκρίνουμε την υποβολή άδειας και λειτουργίας δομών ΚΔΑΠ και Βρεφονηπιακών Σταθμών, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Συκεών, για όλη την επικράτεια του Δήμου Νεάπολης Συκεών, ήτοι στις Δημοτικές Ενότητες Αγ. Παύλου, Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών».   Με τον ίδιο αριθμό απόφασης όμως,  ( δηλ. 131/2011) υπάρχει  άλλη, τελείως διαφορετικού περιεχομένου απόφαση, αναρτημένη στη ιστοσελίδα του Δήμου μας (με ΑΔΑ 4ΑΘΞΩΚΙ-4), που είναι και η γνήσια. Η αναρτημένη στη Διαύγεια απόφαση του Δ.Σ. αφορά στην «τροποποίηση Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ πρώην ΝΑΘ και Νυν Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρώην Δήμου Νεάπολης και Νυν Δήμου Νεάπολης Συκεών για την υλοποίηση του έργου «Προσθήκη Λειτουργικών Αιθουσών στο 4ο-5ο Γυμνάσιο Νεάπολης –Α Φάση». Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό!
     2. Η παραχώρηση των χώρων για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ στη Κοινωφελή  Δημοτική Επιχείρηση Συκεών έγινε παρατύπως με «απόφαση» του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων(!!!) και όχι με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο Νόμος προβλέπει.
    3. Ο φάκελος συνοδευόταν από μια μνημειώδη και αμφιβόλου γνησιότητας «Βεβαίωση κύριας χρήσης» σύμφωνα με την οποία  «….Τα σχολικά κτίρια του Δήμου είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κώδικα, του κτιριολογικού κανονισμού – κατηγορία χρήσης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας…» 
Τα σχολικά κτίρια όμως, είναι κατηγορία χρήσης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» και φυσικά όχι κατηγορία χρήσης «Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας», όπως αυτό προκύπτει αφενός από τον Κτιριοδομικό Κανονισμό και αφετέρου από τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων.


Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την αντικανονικότητα της διαδικασίας. Εκείνο που μένει τώρα να αποδειχθεί είναι οι  πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση Δανιηλίδη στην επιλογή του σκοτεινού τούτου δρόμου. Και αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης! 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.