Εμφάνιση kids.jpg

Σε εξέλιξη οι Ομάδες Δράσης του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του ΚΟΙΠΑΠ στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου από τα τέλη Απριλίου.
Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν ομάδες στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
«Νέοι στόχοι στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών»
«Αγγίζοντας οι γονείς το συναίσθημα βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους»
Την πρώτη Ομάδα Δράσης συντονίζει η Δήμητρα Αϊδίνη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος και τη δεύτερη, η Μαργαρίτα Λαμπρινοπούλου σύμβουλος ψυχικής υγείας – ψυχοθεραπεύτρια. Η Δράση των δύο αυτών Ομάδων αναπτύσσεται στον 1ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης.
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η Ομάδα Δράσης στα Πολυϊατρεία της Λυκόβρυσης με θέμα: «Ανοιχτή επικοινωνία στην οικογένεια και συντονίστρια την Χριστίνα Τζαχάνη σύμβουλο ψυχικής υγείας – οικογενειακή θεραπεύτρια.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης επισημαίνει σχετικά: «Σε μία δύσκολη συγκυρία όπως η σημερινή στη χώρα που οι οικογένειες του Δήμου μας δοκιμάζονται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη για την ομαλή συνύπαρξη των μελών μέσα σε μία οικογένεια, αλλά και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των μικρότερων δημοτών μας και κατοίκων από τους γονείς τους. Η μετάδοση γνώσης και συμβουλευτικής ανάπτυξης, η καλή ψυχική ισορροπία και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες της Δημοτικής μας Αρχής. Είμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια του Δήμου και προσκαλούμε κάθε Δημότη και κάτοικο να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς του Δήμου ώστε όλοι μαζί, στη μεγάλη μας οικογένεια να αναζητήσουμε τις εφικτές λύσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας».
Από την πλευρά τους, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη και η αντιπρόεδρος Μαριάννα Μαμαλάκη τονίζουν: «Πρόκειται για δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του ΚΟΙΠΑΠ που δουλέψαμε μαζί με τους Εθελοντές και τους ευχαριστούμε θερμά, με στόχο το ΚΟΙΠΑΠ να είναι ο σταθερός στηλοβάτης των οικογενειών των Παιδικών μας Σταθμών. Είμαστε δίπλα τους για να αναπτύξουμε τον διάλογο, να συζητήσουμε ό,τι απασχολεί τους γονείς πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους έμπειρους και άρτια καταρτησμένους εργαζόμενους και εθελοντές μας στους Παιδικούς Σταθμούς». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.