Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Λαγανά Ζακύνθου, ένας νεαρός Αμερικανός τουρίστας.
Προηγήθηκε συμπλοκή και έντονος διαπληκτισμό του νεαρού Αμερικανού με αλλοδαπό, στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά. Οι δυο πιάστηκαν στα χέρια και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη συνέχεια του καβγά, στο πλευρό του αλλοδαπού βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του, οι οποίοι καταδίωξαν τον άτυχο Αμερικανό τουρίστα και στην συνέχεια τον χτύπησαν. Ένα από αυτά τα χτυπήματα αποδείχτηκε μοιραίο, καθώς ο άτυχος άντρας έμεινε αναίσθητος.
Στη συνέχεια, ο νεαρός τουρίστας οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.
Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 3 το πρωί, σε πολυσύχναστο μπαρ του Λαγανά. Για άγνωστο λόγο, η παρέα του Αμερικανού τουρίστα τσακώθηκε με παρέα Σέρβων που επίσης διασκέδαζε στο μπαρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπλοκή συμμετείχε και ο 32χρονος πορτιέρης και υπεύθυνος του καταστήματος, Σέρβος με Βρετανικό διαβατήριο, ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί. Εκείνος φέρεται να κυνήγησε το θύμα και να χτύπησε τον 22χρονο τουρίστα, με τη βοήθεια φίλων του.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και έφτασε άμεσα στο σημείο, ωστόσο δεν κατάφερε να σώσει τον τουρίστα που δέχθηκε την ομαδική επίθεση, περίπου 20 μέτρα μακριά από το νυχτερινό κέντρο. Ο θάνατός του αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα που δέχθηκε.
Οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος, ενώ ο πορτιέρης συνελήφθη μαζί με έναν από τους μπάρμαν. Ακόμη ένα άτομο ανακρίνεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Συνελήφθησαν, σήμερα (7-7-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 34χρονος ημεδαπός και 32χρονος Βρετανός υπήκοος Σέρβικης καταγωγής, για τον θανάσιμο τραυματισμό 22χρονου υπηκόου Η.Π.Α, μετά από συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο 22χρονος υπήκοος Η.Π.Α, δέχθηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του θανάσιμα χτυπήματα, από ομάδα θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Λαγανά.
Από την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών, ο 34χρονος ημεδαπός και ο 32χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.