Συμπολιτεία
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νέας Πεντέλης προβλέπει καθαρά ότι είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ:
10.700 τετρ. μέτρα, όπου σήμερα είναι το γήπεδο της Νέας Πεντέλης και
42.000, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και είναι δασικές εκτάσεις
Στις αρχές Μαΐου η διοίκηση Στεργίου από “λάθος», φέρνει εισήγηση στο τοπικό συμβούλιο Πεντέλης, για τροποποίηση σχεδίου για το γήπεδο… με αναφορά ωστόσο στο σύνολο της έκτασης των 52 και πλέον στρεμμάτων του λόφου του Προφ. Ηλία.
Στη συνέχεια, αρχές Ιουλίου, ξαναφέρνει “ορθή” εισήγηση με την οποία επικαλείται λάθος του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και περιορίζει την περιοχή που επιθυμεί να εντάξει στο σχέδιο, μόνο στα 16.420 τετρ. μέτρα του γηπέδου και των γύρω οδών.
Παράλληλα με έγγραφά της προς τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές, η διοίκηση Στεργίου προσπαθεί να πείσει ότι τα 52.000 στρέμματα, εσφαλμένα είναι εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου!!!
Ο δόλος είναι προφανής. Προσπαθεί να εντάξει πλαγίως στο σχέδιο πόλης την έκταση των 10 στρεμμάτων για το γήπεδο και αν το εγχείρημα πιάσει, ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της δασικής έκτασης των 42 στρεμμάτων στο σχέδιο, το οποίο πρακτικά σημαίνει τεράστια αύξηση της αξίας των οικοπέδων αυτών. Οικόπεδα που ανήκουν σε οικογένειες δημοτικών του συμβούλων και πολιτικών του φίλων. Πλέον η συναλλαγή που έγινε στην πλάτη των πολιτών, αποκαλύπτεται.
Το δε χειρότερο όλων είναι ότι ο δικηγόρος που έβαλε ο Δήμος να υπερασπιστεί την υπόθεση, ουσιαστικά στήριξε τους ιδιοκτήτες των 42.000 τετρ. μέτρων!! κάτι που η διοίκηση του Δήμου παραδέχθηκε!!!
Ο κ. Στεργίου επιπλέον καλείται να απαντήσει:
Γιατί απέκρυψε από την εισήγηση του το 45007/10-11-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης της Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος σύμφωνα με το οποίο η ύπαρξη της πράσινης γραμμής δεν αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να χαρακτηριστεί η έκταση ως εντός σχεδίου;
Γιατί απέκρυψε από την εισήγηση του, το έγγραφο που υπέβαλε στο ΥΠΕΝ για διόρθωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, διόρθωση που αφορά σε όλο το Λόφο;
Ο κ. Στεργίου στο Δημοτικό Συμβούλιο κοκορευόταν ότι ξέρει τα πολεοδομικά…
Τι να πει κανείς πραγματικά με το συγκεκριμένο άνθρωπο. Κοροϊδεύει τον κόσμο συστηματικά εκείνος που:
  • Έχει αφήσει την Παλαιά Πεντέλη χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, επί 15 χρόνια
  • Έχει καθυστερήσει για επτά χρόνια την ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης
  • Έχει παγώσει με τις άστοχες ενέργειές του την αναθεώρηση σχεδίου πόλης των Μελισσίων επί επτά χρόνια.
  • Διακήρυττε προεκλογικά ότι δεν θα αφήσει να γίνει άλλο super market στα Μελίσσια και με τις άστοχες ενέργειές του, τις οποίες η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είχε επισημάνει, τελικά το ΑΒ Βασιλόπουλος λειτουργεί απρόσκοπτα.
  • Κοροϊδεύει συστηματικά τους πολίτες στην Πεντέλη, για τα ζητήματα των δασικών χαρτών, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
  • Δεν έχει προχωρήσει ούτε μια σοβαρή πολεοδομική παρέμβαση στην πόλη.
Τέλος, στους διοικούντες την ομάδα ποδοσφαίρου του Νεοπεντελικού, ένα έχουμε να τους πούμε. Ανοίξτε τα μάτια σας. Ο κ. Στεργίου σας κοροϊδεύει και θα συνεχίσει να το κάνει όσο εσείς δεν είστε καλά ενημερωμένοι για τα θέματα. Με την ισχύουσα νομοθεσία, το γήπεδο μπορεί να προχωρήσει. Δεν χρειάζονται οι ανοησίες που κάνει ο κ. Στεργίου, που όπως αναλύσαμε, στοχεύουν να αυξήσουν την περιουσία των πολιτικών του φίλων στην περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.