Αποτέλεσμα εικόνας για κομισιόν τραπεζεσ

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επαρκώς και η προτεραιότητα τώρα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», επισημαίνει η Κομισιόν σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που άφησε η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ για νέα stress test στα ελληνικά ιδρύματα.
Κληθείσα να σχολιάσει τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε το ΔΝΤ τον Ιούλιο περί ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί απάντησε ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί το Ταμείο και την ΕΚΤ.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε «οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και τώρα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι το οποίο, περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου με τις ελληνικές αρχές».
Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και τις πληροφορίες για παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα, η Α.Μπράιτχαρτ απέφυγε να σχολιάσει.
«Σφυροκοπούνται» οι τραπεζικές μετοχές
Σημαντική απώλεια των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν να ενισχυθούν οι πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αφού μερίδα των επενδυτών προχώρησε σε αποεπένδυση από τις τραπεζικές μετοχές.
Μάλιστα, η υποχώρηση των τραπεζικών τίτλων συνεχίζεται παρά τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου που κατέδειξαν πως οι κεφαλαιακές θέσεις των τραπεζών παραμένουν ισχυρές και κυρίως πως οι στόχοι για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιτυγχάνονται.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.