Αμέσως αφότου έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο πολιτικοί άντρες κάθισαν στις δύο αντικριστές πολυθρόνες και προχώρησαν σε δηλώσεις μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες.
Προηγήθηκε, όμως, μια σύντομη και χαμηλόφωνη συνομιλία των δύο πολιτικών, στα αγγλικά την οποία δεν «έπιασαν» τα μικρόφωνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εξέφρασε τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο πρόεδρο για τα θύματα του τυφώνα Ίρμα (που έπληξε τις Γαλλικές Αντίλλες), είπε -μεταξύ άλλων- απευθυνόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν ότι «είναι σημαντική ευκαιρία να συνομιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα δήλωσε πως «στην Πνύκα θα διατυπώσουμε το όραμά μας για να γίνει η Ευρώπη πιο ελκυστική». 
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι μέσω συνεργασίας θα κάνουν την Ευρώπη πιο ελκυστική. «Στην Πνύκα θα διατυπώσουμε το όραμά μας για να γίνει η Ευρώπη πιο ελκυστική στους νέους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η σημερινή επίσκεψή σου μπορεί να είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις αλλά και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη οριστικά από την κρίση». Πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική κρίση είναι και ευρωπαϊκή, άρα το τέλος της κρίσης για την Ελλάδα θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και για την Ευρώπη.
Μακρόν: Ο ελληνικός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για έξοδο από την κρίση
Mε τη σειρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τα θερμά του λόγια και την αλληλεγγύη του.
«Από χτες η χώρα γνωρίζει καταστροφή με πολλά θύματα στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου. Όλη η κυβέρνηση και εγώ ο ίδιος κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα πάω μόλις βελτιωθούν οι κλιματικές συνθήκες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή που είναι η αιτία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν.
Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση – και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα- για την πρόσκληση. «Προσβλέπω στις επαφές και συζητήσεις. Πρέπει να μιλήσουμε, επιτέλους και για το μέλλον και πώς θα βγούμε όλοι από την κρίση» ανέφερε ο κ. Μακρόν, και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι στην Ελλάδα».
Παράλληλα, ο κ. Μακρόν τόνισε ότι ο ελληνικός λαός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για έξοδο από την κρίση.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.