Σε ανάκληση του προγράμματος DACA, βάσει του οποίου χορηγούνται άδειες παραμονής και εργασίας σε όσους είχαν μπει στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμα έγγραφα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, προχώρησε τελικά η κυβέρνηση Τραμπ όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.
Το πρόγραμμα για την προστασία των ανήλικων μεταναστών είχε θεσπιστεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα ενώ ήδη κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να το καταργήσει. Δεύτερες σκέψεις στην απόφασή του αυτή προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις της επιχειρηματικής κοινότητας και κυρίως των τεχνολογικών κολοσσών οι οποίοι υπερασπίστηκαν τους dreamers όπως αποκαλούνται, τονίζοντας ότι εισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία των ΗΠΑ και έχουν ανατραφεί εκεί. 
Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Σέσιονς, από σήμερα καμία νέα αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα δεν θα εξεταστεί, ενώ όσοι επωφελούνται από το πρόγραμμα, γνωστό και ως «Ονειροπόλοι» (Dreamers) δεν θα επηρεαστούν έως τις 5 Μαρτίου 2018, ένα διάστημα έξι μηνών κατά το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει στο Κογκρέσο χρόνο για να προετοιμάσει μια νομοθετική εναλλακτική λύση.
Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, αλλά και ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας, δεσμεύτηκαν να μηνύσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην περίπτωση που καταργήσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.