Τη σύλληψη και δεύτερου άνδρα για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε συρμό του μετρό στο Λονδίνο ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.
Ο άνδρας, που είναι 21 ετών, συνελήφθη στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
Νωρίτερα, γύρω στις 07:50 (09:50 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 18 ετών ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», διευκρίνισε η αστυνομία.
Η επίθεση - η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Βρετανία - σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε μια πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.
Την ευθύνη για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας 30 τραυματισμούς και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η σύλληψη του νεαρού άνδρα, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική», πραγματοποιήθηκε στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ, από το οποίο πραγματοποιείται η διέλευση στην άλλη πλευρά της Μάγχης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.