«Η Κυβέρνηση εδώ και μήνες επενδύει στη σύγκρουσή της με την ελληνική Δικαιοσύνη», δηλώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Λέσβου και αναπληρωτής τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Και προσθέτει: «Kάποιους τους βολεύει να παρουσιάζουν τους δικαστές σαν εχθρούς». Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου (ότι η απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες των δικαστών είναι λάθος και έγκλημα) απαντά, μέσω του Πρακτορείου, ότι ο αναπληρωτής υπουργός «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και υπεύθυνος».
Παράλληλα, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Αθανασίου επιχειρηματολογεί ότι η ΝΔ υπερψηφίζουμε το κοινωνικό μέρισμα «όχι γιατί συμφωνούμε με αυτό, αλλά ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής των θυσιών που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός και ως ελάχιστη ανακούφισή του».
Ταυτόχρονα ο κ. Αθανασίου αναφέρεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κ. Κουρουμπλής στην Βουλή και λέει ότι «πρόκειται για ένα τυπικό νομοσχέδιο -«σκούπα» που βρίθει παλαιοκομματικών λογικών και εξυπηρετήσεων ενώ στερείται συνοχής».
Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ σχολιάζει, τέλος, το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στις εκλογές της κεντροαριστεράς λέγοντας ότι «φανέρωσε ότι επικράτησαν οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις που δεν προσκομίζουν κάτι νέο στην πολιτική».