Την υπεράσπιση του Πάνου Καμμένου, χρεώσε στον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν, ενώ ξεκαθάρισε πως η υπόθεση θα διερευνηθεί στο μέλλον, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «συγκάλυψη» της υπόθεσης.
«Ήρθαμε με ερωτήματα, φεύγουμε με βεβαιότητες. Την απόλυτη βεβαιότητα για την πλήρη ταύτιση Τσίπρα – Καμμένου. Κ. Τσίπρα σας έχω δει σε πολλές αναμετρήσεις. Σήμερα κάνατε αγγαρεία. Ήσασταν άβολα με πράγματα που λέγατε. Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε τον Καμμένο. Σήμερα όμως και επίσημα πια, όλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που αποκαλούσαμε «σκάνδαλο Καμμένου», είναι «σκάνδαλο Τσίπρα Καμμένου».
Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα ερώτημα. Γιατί σε διακρατική συμφωνία, χρειάζονται μεσάζοντες. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το παραδεχτήκατε. Τους φέρατε από την πίσω πόρτα. Επιμένετε πως επρόκειτο για διακυβερνητική συμφωνία. Σας είχαν προειδοποιήσει για τον ρόλο του Παπαδόπουλου. Και αφού αρέσκεστε να διαβάζετε διαβαθμισμένα τηλεγραφήματα, γιατί δεν δίνετε στην εθνική αντιπροσωπεία αυτό που έστειλε το καλοκαίρι του 2017;
Αυτό που κάνετε λέγεται συγκάλυψη, κουκούλωμα. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Αν έχετε την καλοσύνη, διαβάστε μας και αυτό το τηλεγράφημα και πείτε μας αν ο πρέσβης έχει συμπεριλάβει στην επίσημη αποστολή τον κ. Παπαδόπουλο. Συμμετέχει σ’ αυτό το σουρεαλιστικό δράμα που έγινε στο υπουργείο Άμυνας;  Ποια είναι η επίσημη επικύρωση αυτού του μεσάζοντα όπως ομολογήσατε;
Που είναι τα λεφτά; Συναινέσαμε στην πώληση στρατιωτικού υλικού εφόσον τηρείται η νομιμότητα. Θα υλοποιηθεί η συμφωνία; Θα περιμένουμε να δούμε τα χρήματα. Αν όμως η συμφωνία χαλάσει, τότε υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν από το ταμείο 66 εκατ. ευρώ.
Είναι μεσάζων; Είναι απλός μεταφορέας. Γιατί δώσατε εντολή στον Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ; Ο ρόλος του Παπαδόπουλου είναι ύποπτος. Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση. Πρέπει να μάθουμε τι έχει συμβεί. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε και να οδηγηθούμε σε εκτόνωση. Γιατί δε ζητάτε να προσέλθει στην επιτροπή εξοπλισμών, ο κ. Κυριακίδης ο αρμόδιος προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών, να έρθει ο κ. Παπαδόπουλος, να έρθει ο κ. Σφακιανάκης. Μήπως να πούμε και στον κ. Ρουμπάτη να έρθει (σ.σ. επικεφαλής ΕΥΠ).
Είστε θρασύς και μας κουνάτε το δάχτυλο ενώ έχετε λερωμένη τη φωλιά σας. Η υπόθεση θα διερευνηθεί απολύτως».  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.