Διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία, το οποίο βρίσκεται στο 12% σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 30% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 18%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,5 μονάδες, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στο 6,5% ακολουθεί το ΚΚΕ. Κανένα άλλο κόμμα δεν υπερβαίνει το όριο του 3%, που του εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων να αποσπά το 2,5% των ψήφων, και οι ΑΝΕΛ το 2% ισοψηφώντας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60% των πολιτών προβλέπουν νίκη του κόμματος του Ταύρου, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν και σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα της επικαιρότητας όπως οι πλειστηριασμοί ακινήτων, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Επιφυλακτικά στέκεται το εκλογικό σώμα στα όσα διατείνεται η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς, με το 74,5% να θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν προστατεύει την «λαϊκή κατοικία».
Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.
Τέλος, αναφορικά με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη, το 46,5% των πολιτών θεωρεί ότι η Τουρκία και όχι η Ελλάδα είναι αυτή που κυρίως ωφελήθηκε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.