Σχετική εικόνα
Από την Νέα Δημοκρατία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Οι νέες απαξιωτικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της επιβεβαιώνουν κάτι που έχει επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο η Νέα Δημοκρατία: Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου του εξ ου και  σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις δηλώνοντας απλός πολίτης! Δεν αντιλαμβάνεται καν ότι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών και ας έχει ισχυρισθεί ότι η Κυβέρνησή του “είναι κάθε λέξη του Συντάγματος”. 
 
Ας ξαναδιαβάσει ο κ. Τσίπρας το άρθρο 26, μήπως και συνειδητοποιήσει ότι ένας πρωθυπουργός δεν νοείται να δηλώνει δυσαρεστημένος και αγανακτισμένος από την Δικαιοσύνη. Αν αρέσκεται, άλλωστε, ο πρωθυπουργός να δυσαρεστείται ή να αγανακτεί, του αρκούν οι Υπουργοί του. 
 
Υ.Γ. 1: Προεξοφλώντας μια ακόμη απόπειρα διαστρέβλωσης της εν λόγω ανακοίνωσης από τα υπόγεια του Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι είναι αυτονόητο καθήκον όλων των δημόσιων λειτουργών να καταθέτουν πόθεν έσχες μηδέ εξαιρουμένων των δικαστικών. Αλλά θεωρεί ακόμη πιο σημαντική παράμετρο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, την αποφυγή οποιασδήποτε παρέμβασης στον χώρο της Δικαιοσύνης, πόσο μάλλον από την εκτελεστική εξουσία και δη από τον πρωθυπουργό.
 
Υ.Γ. 2: Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη, ας προτιμήσει κάποιον δημοσιογράφο που δεν έχει κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ.  Έτσι για να τηρούνται τουλάχιστον τα προσχήματα...».

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.