Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε, ως επικεφαλής εταίρος, την εναρκτήρια συνάντηση του διακρατικού έργου BLUES, το οποίο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ΚΑ2, με συνολικό Π/Υ 189.557 €. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κτήριο επί της οδού Ηρώων  Πολυτεχνείου 91 στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2017.
Ο γενικός στόχος του έργου BLUES είναι να προωθήσει την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας στις χώρες εταίρους, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης, προκειμένου να καλυφθεί το χάσμα δεξιοτήτων σε αυτόν τον τομέα.
Οι εταίροι του έργου είναι οι:
·         ENOROS CONSULTING (Κύπρος)
·         MARINE CLUSTER BULGARIA (Βουλγαρία)
·         LATVIAN MARITIME ACADEMY (Λετονία)
·         BARCELONA CLUSTER NAUTIC (Ισπανία)
Οι φορείς αυτοί, που βρίσκονται στη Μεσόγειο, την Ιβηρική, τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα καλύπτουν όλες τις  θαλάσσιες περιοχές της ΕΕ και σχετίζονται με τους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας και της Εκπαίδευσης.
Η έναρξη της συνάντησης έγινε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά του Πειραιά, στην ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης της πόλης, στο εργαλείο της Ο.Χ.Ε. και τις παρεμβάσεις Αστικής Ανασυγκρότησης που σχεδιάζει ο Δήμος Πειραιά τα επόμενα χρόνια,  με κύριο στόχο την ανάπτυξη της γαλάζιας επιχειρηματικότητας.
Ιδιαίτερα επισήμανε το όραμα που έχει η Δημοτική Αρχή για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας να προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.