Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης Πεύκης η συγγραφή και εικονογράφηση του Χριστουγεννιάτικου Βιβλίου 2017 από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων, ένα ιδιαίτερο βιβλίο γεμάτο με σύμβολα και χρώματα. Η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια ιδέα - πρόταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, ενώ το Χριστουγεννιάτικο Βιβλίο 2017 θα σταλεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων ενθουσιασμένα από το αποτέλεσμα, στόλισαν στη συνέχεια το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για να φωτογραφηθούν μετά μπροστά στην χαρακτηριστική καμινάδα, σύμβολο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης Πεύκης.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη: “Μια διαφορετική, ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ειδικό σχολείο Κωφών και Βραηκόων ολοκληρώθηκε με πολύ διάθεση, αγάπη και χαρά ένα εργαστήρι με τίτλο: ‘Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για την Εθνική Βιβλιοθήκη’ και με αφετηρία τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καλλικάντζαροι, νάνοι, ελάφια, αστερόπαιδα, τάρανδοι, ο Αι Βασίλης και μπόλικη αστερόσκονη έγιναν τα υλικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Βιβλίου 2017 από τα αγαπημένα μας παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων. Εμψυχώτρια για την υλοποίηση του εργαστηρίου ήταν η έμπειρη εθελόντρια Ελένη Μαναδαμαδιώτου, την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς. Και κάπως έτσι όλοι μας γεμίσαμε από την αγάπη των παιδιών και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τη γέννηση του Θεανθρώπου και τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών. Χρόνια πολλά με υγεία να έχουμε!”.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλίας Πολλάτος σημείωσε: “Το δημιουργικό αυτό εργαστήριο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των αφοσιωμένων εκπαιδευτικών της Σχολής, την εθελόντρια Ελένη Μανδαμαδιώτου, που εδώ και χρόνια αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις μας, και φυσικά την αθόρυβη εθελόντρια - φωτογράφο μας Θάλεια Μπάλλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αρωγούς μας εθελοντές και στους συμμετέχοντες!”.







Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.