Πρόκειται για εγκληματική ομάδα που δρούσε στο «νησί των ανέμων» από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο, αποκομίζοντας χρήματα και κοσμήματα που προσεγγίζουν συνολικά τις 200.000 ευρώ. Οι άνδρες του Α.Τ. και της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου εδώ και εβδομάδες συνέλεγε πληροφορίες για τη δράση της σπείρας, ενώ -στο πλαίσιο των ερευνών- έγιναν και νόμιμες συνακροάσεις από τα κινητά τηλέφωνα μελών της σπείρας. Το πρωί της Τρίτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 41, 35, 31 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς συνεργοί τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φέρεται να χρησιμοποιούσαν δύο σπίτια στη Χώρα της Μυκόνου ως κρησφύγετα - ορμητήρια, ενώ τον Ιούνιο η δράση τους είχε διαφύγει από τις Αρχές όταν και είχαν εξιχνιαστεί 21 υποθέσεις μεγάλων κλοπών στο «νησί των ανέμων».
«Χτύπαγαν» όταν ιδιοκτήτες ή ένοικοι απουσίαζαν 
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει ομάδα με χαρακτηριστικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης και δρώντας με συγκεκριμένη καθοδήγηση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές από επιχειρήσεις και κατοικίες του νησιού, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν προσωρινά, στη συνέχεια τα μετέφεραν με ιδιόκτητο φορτηγό όχημα στην Αλβανία. 
Από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν 25 κλοπές από διάφορες επιχειρήσεις και 18 από κατοικίες που διαπράξαν το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν ανέρχεται στις 198.475,00 ευρώ. Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, και μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.