Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Eνώ άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., προχωρούν σε εισοδηματική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών και θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου δεν κάνει τίποτε για την αποζημίωση των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών και αιγοπροβατοτρόφων».
 
Πλήρης Δήλωση

«Μαθήματα βέλτιστων πρακτικών για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών κλάδων τους, παραδίδουν ευρωπαϊκά κράτη μέλη στον απολύτως αδρανή Έλληνα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Παραθέτουμε δύο ενδεικτικά παραδείγματα: 
 
  • Το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, στις 11 Ιανουαρίου,  ενέκρινε 10 εκ. ευρώ έκτακτη ενίσχυση του τομέα των εσπεριδοειδών, ως αποζημίωση για το ρωσικό εμπάργκο και για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τον ιό Tristeza.

  • Το Βελγικό Υπουργείο Γεωργίας, στις 19 Ιανουαρίου, ενέκρινε τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στους Βέλγους ορνιθοπαραγωγούς ύψους 15 εκ. ευρώ, ως αντιστάθμισμα στην απώλεια εισοδήματος λόγω εκτεταμένης μόλυνσης των αβγών από απαγορευμένο εντομοκτόνο.

Πως απαντά ο κ. Αποστόλου στους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς, που πλήττονται για 3η συνεχή  χρονιά από το ρωσικό εμπάργκο;

Τι προτίθεται να κάνει με  τους αιγοπροβατοτρόφους, που αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης στη διεθνή αγορά γάλακτος, όταν οι τιμές του γάλακτος σημειώνουν κάθετη πτώση;

Πώς θα επιβιώσουν οι Έλληνες παραγωγοί σε συνθήκες ανταγωνισμού  όταν δεν λαμβάνεται καμία πρόνοια για την αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων προβλημάτων; Και ενώ ταυτόχρονα καλούνται να σηκώσουν το βάρος των υπέρογκων φόρων και εισφορών που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Αποστόλοου, είναι να ακολουθήσει, έστω και τώρα, το παράδειγμα άλλων χωρών της Ε.Ε. αναλαμβάνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.