Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτεινή Αραμπατζή
H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις  των ροδακινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος για τις περσινές βροχοπτώσεις την  ώρα, που ο φάκελος διεκδίκησης της  εισοδηματικής ενίσχυσής τους για τις απώλειες από το Ρωσικό Εμπάργκο παραμένει στα συρτάρια του Υπουργείου»
 
Πλήρης δήλωση

«Ανακόλουθος για μια ακόμη φορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου καθώς άλλη μια δέσμευσή του, αυτή προς τους ροδακινοπαραγωγούς της Βορείου Ελλάδος δεν υλοποιείται!

Αντί της αποζημίωσής τους από τις ασυνήθεις περσινές βροχοπτώσεις, η καταβολή της οποίας  θα ολοκληρωνόταν υποτίθεται τον Σεπτέμβριο του 2017, ο κ. Αποστόλου – μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ - την μεταθέτει πλέον για το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2018, υποσχόμενος το  70% αυτής για το τέλος Ιανουαρίου. 

Σαν να μην έφταναν οι μεθοδεύσεις του καλοκαιριού με τις ακυρώσεις Επιτροπών και πορισμάτων οι οποίες στοίχισαν παρέτειναν την ταλαιπωρία των πληγέντων  παραγωγών, έρχονται νέες καθυστερήσεις στις  αποζημιώσεις.

Την ίδια στιγμή, ο ράθυμος Υπουργός δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για την απολύτως αναγκαία εισοδηματική ενίσχυση των  ροδακινοπαραγωγών από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του Ρωσικού Εμπάργκο.

Ούτε λέξη  δεν βρήκε να πει ο κ. Αποστόλου για τον ολοκληρωμένο και απολύτως στοιχειοθετημένο Φάκελο Διεκδίκησης της εν λόγω έκτακτης κοινοτικής ενίσχυσης, που παραμένει στα συρτάρια του Υπουργείου του, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του ιδίου, για προώθησή του στην ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, που ο κ. Αποστόλου κλωτσάει μία ακόμη ευκαιρία, η κάθετη πτώση της τιμής του ροδάκινου, που κατρακύλησε το 2017  12 λεπτά κάτω από το κόστος παραγωγής των 0,25 λεπτών ανά κιλό, φέρνει τους ροδακινοπαραγωγούς σε πολύ δύσκολη θέση και μια δυναμική εξωστρεφή καλλιέργεια σε περιδίνηση».

 
 
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.