«Μετωπική σύγκρουση» με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είχαν μέλη του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ έσπασε με λοστούς την είσοδο του Υπουργείου στην οδό Σταδίου 29.
Οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου και της φώναζαν «Πάρτε πίσω το πολυνονοσχέδιο».
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Αχτσιόγλου είπε στα μέλη του ΠΑΜΕ «όχι δεν το παίρνω πίσω».
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της είπαν: «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα».
Μέλη του ΠΑΜΕ έφυγαν από την πορεία που κατευθύνονταν προς τη Βουλή και εισέβαλαν στο ισόγειο του κτηρίου.
Η πορεία γίνονταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο, στο οποίο η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.
Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου: 
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες, να πάρει δυναμική απάντηση. Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων "δημοσιονομικής προσαρμογής", αλλά και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Το ΠΑΜΕ καλεί, επίσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, μέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».
Απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) ενώ σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.