Η εβδομάδα ήταν δύσκολη και κουραστική. Οπως αναμένεται και το ματς που ακολουθεί με τη Ντιναμό Κιέβου. Η ΑΕΚ, επομένως, ήθελε να καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα τον Αστέρα Τρίπολης και η αλήθεια είναι ότι είχε τις φάσεις για να το κάνει από το πρώτο ημίχρονο. Ο Αραούχο, όμως, έχανε αυτά που δεν χάνονται (η μία ευκαιρία θα γίνει viral παγκοσμίως), ο Αθανασιάδης απέκρουε τα πάντα, η μπάλα πήγε τρεις φορές στο δοκάρι και εκεί που το ματς πήγε να γίνει περίπλοκο, μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος. Αυτός κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι, το οποίο τελικά ήταν αρκετό για να επαναφέρει την ΑΕΚ στην κορυφή, περιμένοντας το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ της Δευτέρας. 
Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Αραούχο στα... 43 δευτερόλεπτα έγινε δεκτή στο ΟΑΚΑ με την λογική ότι «η ομάδα μπήκε καλά». Οταν έγινε το αδιανόητο στο 13', με αυτό που δεν χάνεται αλλά ο Αργεντίνος το έχασε, άρχισαν οι σκέψεις ότι «είναι περίεργη η μέρα...». Η ΑΕΚ είχε διάθεση, της έβγαιναν και κάποιες καλές κινήσεις όπως αυτή του 20' με τους Γκάλο-Αραούχο-Μπακασέτα, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Οι Κιτρινόμαυροι έψαχναν την λύση είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα, δημιουργούσαν τις φάσεις, αλλά η κατάληξη δεν ήταν ποτέ αυτή που ήθελαν. Ούτε στο 35', όταν το καλό γυριστό σουτ του Γαλανόπουλου έφυγε άουτ, ούτε στο 43', όταν ο Αθανασιάδης κατάφερε να βρει ελάχιστα την μπάλα -αλλά και όσο έπρεπε ταυτόχρονα- ώστε το γκολ του Γκάλο με το αριστερό να μετατραπεί σε δοκάρι και οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια στο 0-0...
Οταν ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ είχε δύο αλλαγές. Μέσα οι Λιβάια και Κονέ, έξω οι Γαλανόπουλος και Μπακασέτας, με την Ενωση να πιέζει αμέσως. Το τελείωμα του Μασούντ στο 48' δεν ήταν καλό όμως, ενώ κι αυτό που ήταν, από τον Λιβάια στο 51', το απέκρουσε ο Αθανασιάδης με τρομερή επέμβαση. Το ματς άρχιζε να δείχνει καταραμένο για τους Κιτρινόμαυρους και ο τραυματισμός του Κονέ, μόλις 12 λεπτά μετά την είσοδο του, προκάλεσε αρχικά προβληματισμό και στη συνέχεια... λύτρωση!
Αυτός που τον αντικατέστησε, άλλωστε, έδωσε την λύση. Στο 60' ο Χριστοδουλόπουλος πήρε το πέναλτι από το χέρι του Σελίν και εκτέλεσε ο ίδιος για το 1-0, διώχνοντας αρκετό από το άγχος που μαζευόταν στο ΟΑΚΑ... Αυτό που θα μπορούσε να επαναφέρει στο 66' ο Αστέρας, πάντως, με τον Μανιά αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε στο τετ α τετ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν υποχρεωμένοι πλέον να βγουν μπροστά και αυτό σήμαινε ότι η ΑΕΚ θα έβρισκε χώρους αλλά δεν τους εκμεταλλεύτηκε για να βάλει δεύτερο γκολ, αφού στο 78' ο Αραούχο είδε το κακό να τριτώνει και στο 81' είχε και δοκάρι (!), σε μια φάση που συνεχίστηκε με επέμβαση του εκπληκτικού Αθανασιάδη σε πλασέ του Γκάλο! 
Ματς για πολλά γκολ δηλαδή, αν υπολογίσουμε και αυτό που έχασε ο Λάζαρος στο 92', αλλά η μπάλα δεν πήγαινε μέσα για την ΑΕΚ... 
Man of the match: Αποδείχθηκε ο πιο καθοριστικός. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε αλλαγή στο 58' και δύο λεπτά μετά κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε και έδωσε τη νίκη στην Ενωση.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Γαλανόπουλος (46' Κονέ) (57' Χριστοδουλόπουλος), Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (46' Λιβάια), Αραούχο.
Αστέρας Τρ. (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87' Μαντίντα), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77' Δουβίκας), Τόνσο, Κάλτσας (55' Σελίν), Μανιάς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.