O Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του εκπαιδευτικού Ομίλου “ΌΜΗΡΟΣ” για την κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.ΕΠ. “Γ. Κασιμάτης”.
Στην εκδήλωση,  κατά την οποία εγκαινιάστηκε ο θεσμός ‘OMIROS CONTRIBUTION AWARDS”,  ο Πρόεδρος του Ομίλου κ.  Νίκος Μακρυπλίδης βράβευσε τον κ. Μώραλη, για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ.  Βαγγέλη Μαρινάκη.

Προηγήθηκε προβολή βίντεο,  με το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και με το σημαντικό έργο που έχει γίνει  στον Δήμο Πειραιά.

O Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του εκπαιδευτικού Ομίλου “ΌΜΗΡΟΣ ”,  σημείωσε ότι παρευρίσκεται για να παραλάβει ένα βραβείο που ανήκει στον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη, για την κοινωνική προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός γενικότερα, αλλά και στην πόλη του Πειραιά. Αναφέρθηκε στους λόγους που ο ίδιος θα είναι Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για μικρό χρονικό διάστημα,  μέχρι να επιστρέψει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη φυσική του θέση.


Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το βίντεο που παρακολουθήσατε δεν έχει σχέση με την κατάκτηση πρωταθλημάτων και τίτλων, αλλά είναι μία τεράστια προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, του Βαγγέλη Μαρινάκη στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μια προσφορά στον συνάνθρωπο, στη χώρα, στην πόλη».

Αναφερόμενος στις σχέσεις ανάμεσα στους φορείς του Πειραιά μίλησε «για μία ισχυρή συμμαχία στην πόλη του Πειραιά μεταξύ πολλών και σημαντικών φορέων, μια συμμαχία και ασπίδα αλληλεγγύης, στην οποία μετέχουν η Εκκλησία, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Δήμος, η Περιφέρεια, τα Επιμελητήρια και πολλοί άλλοι φορείς». Όπως τόνισε: «είμαστε όλοι ενωμένοι και είμαι περήφανος που είμαι Δήμαρχος σ’ αυτή την πόλη.»


 Ο κ. Μώραλης εξήγησε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός κινείται σε δύο άξονες: «ο ένας είναι να ενδυναμώσει το προφίλ της ομάδας του Ολυμπιακού εκτός γηπέδων, χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεργασία με την Unicef – όπως έχει και η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια. Στη συνεργασία αυτή δεν είναι μόνο το ότι Ολυμπιακός απεμπόλησε ένα κύριο έσοδο που έχει  με τη χορηγία της φανέλας, αλλά όταν συμβάλεσσαι με τη Unicef καλείσαι να δώσεις  και χρήματα για να εμβολιαστούν χιλιάδες παιδιά.»

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεργασία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που αναδεικνύει τη σχέση του  ποδοσφαίρου με την παγκόσμια κοινότητα μια συνεργασία που, όπως τόνισε, συνεχώς διευρύνεται με ισχυρούς συλλόγους και μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ΠΑΕ  Ολυμπιακός,  τόνισε τη βοήθεια που προσέφερε  στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και  τη διαρκή στήριξή της στη Μητρόπολη Πειραιά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στη μεγάλη προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη Μάνδρα Αττικής που επλήγη από τις πλημμύρες, που εδώ και 45 μέρες βοηθάει στην αποκατάσταση  της περιοχής.

Ο δεύτερος άξονας – συνέχισε - αφορά την απόφαση μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη της διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής της πόλης του Πειραιά. «Η στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός - τόνισε  - τα δύο τελευταία χρόνια σε έναν Δήμο που τα οικονομικά του είναι παρόμοια με της χώρας, είναι εμφανής. Μιλάμε για παιδικές χαρές, για πεζοδρόμια, για αθλητικές διοργανώσεις για γήπεδα, για βελτίωση της αισθητικής των κτιρίων,  για χορηγία στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., από την οποία σιτίζονται 160 οικογένειες και πολλές άλλες ενέργειες,  με τις οποίες η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη.» Η Δημοτική Αρχή πλέον -συμπλήρωσε –«πατάει καλύτερα και θέλουμε να “απαλλάξουμε” τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός από τις συνεχόμενες χορηγίες.»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά μίλησε για τη συγκινητική στήριξη και βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ίδρυμα “Ελπίδα”, όπου και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο ίδιος έγιναν πρόσφατα δότες μυελού των οστών. Υπογράμμισε επίσης το γεγονός, ότι κάθε χρόνο η ομάδα επισκέπτεται το Ίδρυμα, βοηθάει τα παιδάκια, χορηγώντας και χρήματα.

Τέλος, ο κύριος Μώραλης, ευχαρίστησε εκ μέρους του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη τα εκπαιδευτήρια “ΟΜΗΡΟΣ” για την τιμητική διάκριση, τα οποία - όπως είπε – «πέραν από την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα εδώ και επτά δεκαετίες, που  κάνουν με αξιοπρέπεια και ποιότητα, στο λίγο διάστημα που βρίσκονται στον Πειραιά, έχουν αναπτυχθεί σημαντικές σχέσεις. Βοηθούν και συμμετέχουν στην πόλη και στον Δήμο.»

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός - διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης - θα συνεχίσει να είναι κοντά στην κοινωνία και στην πόλη του Πειραιά, αλλά και όπου αλλού εκτός Πειραιά χρειαστεί βοήθεια. Δουλεύουμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα  - κατέληξε -  και παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις μας βάζουμε σιγά-σιγά τον Πειραιά σε μία άλλη λογική, τον βάζουμε σε ράγες, ώστε σε λίγα χρόνια να δούμε ένα καλύτερο Πειραιά, μία όμορφη πόλη».

Μια άλλη νότα στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έδωσαν μαθητές και μαθήτριες με κιθάρες  του Πρότυπου  Μουσικού Κέντρου του Δήμου Πειραιά, που έπαιξαν αγαπημένα μουσικά κομμάτια  και ερμήνευσαν  δημοφιλή τραγούδια. Το μουσικό σύνολο συνόδευσε με βιολί η Κοινοτική Σύμβουλος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας  κα Σταυρούλα Μέντη.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία:
-Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, στον Ανθυποπλοίαρχο  κ. Κωνσταντίνο Προβιά από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
-Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης στον Αρχιμανδρίτη κ. Δανιήλ για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Πειραιώς και Φαλήρου.
-Η Πρόεδρος της  ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκο Μανεσιώτη  για τη σημαντική δραστηριότητα του Συλλόγου, καθώς και στη Διευθύντρια του  Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας κα Αναστασία    Κατσιλιέρη για την προσφορά του Ιδρύματος στην προστασία του παιδιού. 
-Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος απένειμε βραβείο στον κ. Καμαράτο Διοικητή της Άμεσης Επέμβασης Πειραιά για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
-Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος  στον κ. Τσιάκο Διοικητή της ομάδας «ΔΙΑΣ» Πειραιά για την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
-Παρευρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.