Σε μια  ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου η τελετή αποκαλυπτηρίων  της προτομής του αείμνηστου ήρωα των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) και Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου, στον χώρο μνήμης, προ του Δημοτικού Σταδίου Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (28ης Οκτωβρίου αριθ. 157, Αμπελόκηποι).

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση στην οποία χοροστάτησε ο πατέρας Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου ενώ ακολούθησαν  η ομιλία – ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου Αμπελοκήπων – Μενεμένης από τον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου καθώς και οι χαιρετισμοί του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Αμύνης της Κύπρου κ. Χρήστου Μαληκκίδη και του Προέδρου της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος κ. Κυριάκου Νεάρχου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαϊδη για τη ζωή του ήρωα Δημάρχου Χριστόδουλου Σώζου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων -Μενεμένης. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού κ. Παύλο Κεσόγλου



Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρος Μιλτιάδης, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικόλαος Νικολαΐδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χρίστος Μαληκκίδης, ο εκπρόσωπος της  Εθνικής Φρουράς και υπαρχηγός του σώματος Αντιστράτηγος κ. Μαρκίδης, ο εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού, συνταγματάρχης κ. Μαυράκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοελλαδιτών Πολεμιστών ΕΛ. ΔΥΚ. 1974, κ. Στάικος Αθανάσιος, Βουλευτές, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων  κ. Ελένη Κόπτη καθώς και Αντιδήμαρχοι και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο με συγκροτήματα και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το δήμο μας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.