Με επιτυχία υλοποιείται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης  χαρτιού που ξεκίνησε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, με την υποστήριξη της Κοινότητας των GREEN ANGELS και αφορά στην οργανωμένη ανακύκλωση σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια της πόλης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ποσότητες χαρτιού που συνελέγησαν ήταν 2.130 κιλά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Oι παραπάνω ποσότητες χαρτιού, αφού παρελήφθησαν, πέρασαν από όλα τα στάδια επεξεργασίας (τεμαχισμό – δεματοποίηση- ανακύκλωση) και στη συνέχεια προωθήθηκαν σε βιομηχανίες με σκοπό την παραγωγή νέων προϊόντων
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι μια από τις δράσεις που εντάσσονται στις δημοτικές πολιτικές «Περιβάλλον- Χωροταξία- Βιώσιμη Ανάπτυξη» και οι οποίες θέτουν τις βάσεις για έναν σύγχρονο πράσινο Δήμο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την πρώτη συντονισμένη δράση προώθησης της ανακύκλωσης στα σχολεία, στο πλαίσιο της οποίας ένας κάδος τοποθετήθηκε σε κάθε σχολική αίθουσα. Συνολικά τοποθετήθηκαν 280 κάδοι σε όλα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης με στόχο τη διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών, της νέας γενιάς του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι που οι μαθητές του Δήμου μας αγκαλιάζουν το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης και εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να γίνει οργανωμένα, σε όλα τα σχολεία,  μια δυναμική δράση για την προώθηση της ανακύκλωσης, ξεκινώντας με το χαρτί ως πρώτο στόχο. Ευχαριστούμε θερμά την Κοινότητα των GREEN ANGELS για τη συνεργασία και όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για την ανταπόκρισή τους. Συνεχίζουμε.»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.