Ένα περιστατικό σε βάρος ενός μικρού προσφυγόπουλου, εκδηλώθηκε στη Χίο.
Σύμφωνα με το astraparis.gr, το περιστατικό συνέβη στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου, στην περιοχή των φυλακών Χίου και αφορά καταγγελία στην οποία προέβη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ.
Η διαμαρτυρία εστάλη στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.
Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και ε συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις:
-Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.
-Εγείρεται θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.
-Εγείρεται θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνεται αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.
Και το αποκορύφωμα είναι το εξής: «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».
Το κείμενο φέρει 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.