«Ως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε μια συμφωνία για το χρέος, η οποία θα προβλέπει επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή θα τα απλώνει περισσότερο στο χρόνο, πάγωμα των επιτοκίων και μια σειρά από άλλα μέτρα θα κάνουν την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πιο εύκολη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα «Handelsblatt», σύμφωνα με το οποίο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και η Γαλλία έχουν καταθέσει σχέδια «για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως αυτό αποφασίστηκε στο Eurogroup του Ιουνίου του 2017, όπου είχε κατατεθεί η γαλλική πρόταση για να μπορέσουν να γεφυρωθούν οι διαφορές στις προβλέψεις μεταξύ του ΔΝΤ και των υπόλοιπων Θεσμών.

Error loading media: File could not be played

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της και οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.