Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. 
Συγκεκριμένα κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το πανεπιστήμιο όπως η Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου όπως και οι δρόμοι γύρω από το το Σύνταγμα.
Yπό τους ήχους λαούτου και κρητικής λύρας μια σειρά από οργανώσεις και φορείς προχωρούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σε πανεθνικό συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος με κεντρικό αίτημα είναι η άμεση απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, των δυο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παράνομα βρίσκονται έγκλειστοι, καθώς και η παύση κάθε ανιστόρητης διαπραγμάτευσης που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία.
Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει η νεοσύστατη πατριωτική Κίνηση Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ, αποτελείται όπως ισχυρίζεται «από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενείς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους, νομικούς, γιατρούς, ομογενείς, εκπροσώπους Πολιτιστικών Ενώσεων, Παμμακεδονικών, Παμπελοποννησιακών, Πανθεσσαλικών, Παγκυπριακών, Αγροτικών, Ενώσεων, Συλλόγους Γυναικών, Εκπροσώπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, συνταξιούχων, πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων».
«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα αποδεχτούμε να ζήσουμε ως αιχμάλωτοι μέσα στην πατρίδα μας , ούτε θα επιτρέψουμε να ξαναχυθεί άδικα Ελληνικό αίμα, όπως συνέβη για ακόμα μια φορά με το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που επέστρεφε από αναχαίτιση, εξαιτίας άθλιων πολιτικών σκοπιμοτήτων ή να χαθεί έστω και μια σπιθαμή Ελληνικού εδάφους», αναφέρουν.
Την ίδια στιγμή στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι οι οποίοι είναι αντίθετοι με τη σημερινή συγκέντρωση. Μάλιστα προσπάθησαν να αποτρέψουν και το στήσιμο της εξέδρας επί της πλατείας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.