Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Κέρκυρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα», ενώ για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», που διέρρευσε από κυβερνητικούς κύκλους, δήλωσε ότι «προσβάλλει τη χώρα».
«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως όταν διαπραγματεύεται την νύχτα και μόνος του είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Το όνομα προσβάλλει την ιστορία της χώρας μας και έπρεπε να το είχε ήδη απορρίψει. Η ιστορία και η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό αλυτρωτισμό είναι μια ονομασία η οποία ταυτίστηκε με μία εθνικιστική εξέγερση η οποία είχε τότε ως βασικό της σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και την δημιουργία μιας μεγάλης Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Είναι επιτομή του αλυτρωτισμού. Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτό το όνομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκ νέου και στον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζοντας για μία ακόμη φορά τη βία, ενώ χαρακτήρισε «ακραία στοιχεία» εκείνους που του επιτέθηκαν.
«Να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στην δημοκρατία τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με διάλογο και τα φαινόμενα βίας απ’ όπου και αν προέρχονται, είτε από την ακροδεξιά, είτε από την κεντροαριστερά, είναι εξίσου κατακριτέα για τη ΝΔ. Δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας», τόνισε χαρακτηριστικά.