Παρών σε όλες τις πολιτιστικές εκδήλωσης που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης από τις 11 ως τις 13 Μαΐου ήταν ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης. Η αρχή έγινε με το θεατρικό έργο «Ένας μυστηριώδης φόνος» της Έλλης Μαμουνά, που ανέβασε η θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ και ο θίασος «Τρεις λαλούν και έξι χορεύουν» με τη σκηνοθετική καθοδήγηση τη Μαρίας Χριστοδούλου.
Ακολούθησε το Σάββατο το «Άξιον Εστί» το μεγάλο έργο των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη, σε μία τις πιο άρτιες και ποιοτικές παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, καθώς συμμετείχε 60μελής Χορωδία και 15μελης ορχήστρα. Το χειροκρότημα του κατάμεστου θεάτρου κέρδισαν ο Λάκης Χαλκιάς, ο Δημοσθένης Σταυριανός, ο μαέστρος Δημήτρης Δημητριάδης, αλλά και ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΑΠ. και ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης, που συμμετείχε φιλικά ως αναγνώστης.  
    Επίσης κατάμεστο ήταν το Δημοτικό Θέατρο την Κυριακή για την καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης, της οποίας την ευθύνη είχε η διευθύντρια του, Κατερίνα Βαφειάδου. Συμμετείχαν τα τμήματα Orff με τους μικρούς μαθητές του ωδείου, η κιθαριστική ορχήστρα, μουσικά σύνολα εγχόρδων αποτελούμενα από βιολιά και κιθάρες, όλες οι τάξεις των οργάνων του ωδείου καθώς και το μοντέρνο τμήμα που ξεσήκωσε όλους τους παρευρισκόμενους.
    Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Αυτές τις ημέρες είχαμε διαφορετικές άλλα εξαιρετικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό μας Θέατρο. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με υπέροχους ηθοποιούς την Παρασκευή, με συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του ΠΕ.ΑΠ. και μια όμορφη συναυλία από τους μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!
Όπως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν το Σάββατο σε μια από τις σπουδαιότερες βραδιές στο Δημοτικό μας Θέατρο. Στους μουσικούς, στους χορωδούς και στον μαέστρο Δημήτρη Δημητριάδη. Στους υπέροχους καλλιτέχνες, όπως ο ξεχωριστός λαϊκός τραγουδιστής  Λάκης Χαλκιάς, ο βαρύτονος - ψάλτης Δημοσθένης Σταυριανός και ο δικός μας Χρήστος Φωτίδης που ανέγνωσε κείμενα. Απέδωσαν σε μια εκπληκτική και ανεπανάληπτη εκδήλωση το ‘Άξιον Εστί’ του μεγάλου Έλληνα Νομπελίστα Ποιητή Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του επίσης μεγάλου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.