Με την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.κ Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και Άννα Λιγωμένου συναντήθηκε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα της Αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο κ. Κυρίζογλου παρέδωσε στις κυρίες Θεοτοκάτου και Λιγωμένου την έκδοση του τόμου των πρακτικών του Συνεδρίου (Διημερίδας) με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύγχρονο δημοσιονομικό περιβάλλον», που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔ - ΚΜ με το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη, στις 15 και 26 Σεπτεμβρίου 2017.
Την πρωτοβουλία για την έκδοση του συγκεκριμένου τόμου, ανέλαβε η ΠΕΔ-ΚΜ, μετά και από απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να διατεθεί δωρεάν στους Δήμους της Χώρας, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) της Χώρας, στα Υπουργεία, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τους συγγραφείς του τόμου, κτλ. 
Στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνεται  το σύνολο των κειμένων (εισηγήσεων) που παρουσιάστηκαν στην Διημερίδα, από Λειτουργούς και Στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πρόκειται για υψηλού επιπέδου εισηγήσεις, που φώτισαν πολλές πτυχές των σχέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανέλυσαν πρόσφατα νομολογιακά δεδομένα, μετέδωσαν πλήθος πολύτιμων πληροφοριών και εμπλούτισαν τις παραστάσεις και την ευρύτερη ενημέρωση των υπερ450 αιρετών και, κυρίως, υπηρεσιακών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το σύνολο των εργασιών της Διημερίδας. 
Τα κείμενα επεξεργάστηκαν εκ νέου οι εισηγητές, παραδίδοντας πλήρως συγκροτημένο το σώμα των πρακτικών της Διημερίδας, του οποίου η έκδοση σε ένα ενιαίο, καλαίσθητο τόμο, αποτελεί πλέον ένα σημαντικό βοήθημα για τις Υπηρεσίες των Δήμων, όχι μόνον της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά όλης της Χώρας, καθώς επίσης και ένα διαχρονικής αξίας επιστημονικό σύγγραμμα για τις Βιβλιοθήκες των ΑΕΙ και ΤΕΙ, και για τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Χώρας, κ.λπ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.