Το δικό του «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής,είπε ο πολιτικός κόσμος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το γιο του εκλιπόντα Δημήτρη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του .
Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία .
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter: «Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού» αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει «Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα και την ανιδιοτελή προσφορά». 
Σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες και έχαιρε καθολικής εκτίμησης. Και ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας, με ξεχωριστή διαδρομή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
Ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπήρξε κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ. Για περισσότερα από 40 χρόνια στήριξε με αγνή αγάπη, δυναμισμό και πάθος τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ έγραψε στο Twitter: «Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος, στον οποίο οφείλει πολλά, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά & το ελληνικό μπάσκετ αν σκεφτείς κανείς πόσοι έλληνες παίκτες πέρασαν από κει, έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο & σταδιοδρόμησαν παντού, και βέβαια στην εθνική μας ομάδα. Καλό του ταξίδι».
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός ανθρώπου που όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης «κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του».
Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.