Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι, από Αλβανό συγκρατούμενο του, δέχτηκε εντός των φυλακών Κορυδαλλού ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος. Πρόκειται για τον πάλαι ποτέ υπαρχηγό του Βασίλη Στεφανάκου, του φερόμενος ως ηγέτη της Greek Mafia, που στις 17 Ιανουαρίου έπεσε νεκρός από σφαίρες πληρωμένων εκτελεστών έξω απ’ το πατρικό του σπίτι στο Χαϊδάρι.
Ο 49χρονος Σκαφτούρος, γνωστός στον κόσμο της νύχτας και ως «θείος Τζο», νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος. Παρότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το εν λόγω περιστατικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται τρεις Αλβανοί κακοποιοί -ο ένας γνωστός μαχαιροβγάλτης- ως ύποπτοι για την επίθεση. Χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτα, στον «θείο Τζο» είχε αποδοθεί από ανθρώπους της νύχτας συμβόλαιο θανάτου για άλλο βαρυποινίτη των φυλακών Κορυδαλλών -το οποίο κατέληξε στον τραυματισμό του- και ο οποίος σήμερα έχει αποφυλακιστεί.
Με πλούσιο βιογραφικό ο «θείος Τζο»
Ο Γιάννης Σκαφτούρος έχει καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, για την κινηματογραφική απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2009 και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008 (σ.σ. από κοινού με τον Παναγιώτη Βλαστό).
Ο 49χρονος βαρυποινίτης εθεωρείτο «ταμίας» στο Συνδικάτο του εγκλήματος που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2002, ενώ ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον Βασίλη Στεφανάκο την περίοδο του κοινού εγκλεισμού τους στις φυλακές Λάρισας. Μάλιστα, το όνομα του είχε εμπλακεί και στην πρώτη απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς.
Ο Σκαφτούρος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2007, έπειτα από καταδίωξη στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.