Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για "ακατανόητο εκνευρισμό" του πρωθυπουργού και υπογράμμισε πως αν ο κ. Τσίπρας κάνει μία βόλτα και ρωτήσει τους Έλληνες σε ποιον πολιτικό ταιριάζουν οι λέξεις "πολιτικός ψεύτης" και "πολιτικός απατεώνας", η απάντηση θα είναι στον κ. Τσίπρα. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015.
"Το σκεφτήκατε κύριε Τσίπρα ότι σήμερα είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015, όταν διχάσατε και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. Δεν είπατε ούτε μια λέξη για εκείνη την επέτειο. Εσείς ακόμη και σήμερα τρία χρόνια μετά το οχι συνεχίζετε με ψέμματα να διχάζετε τους Ελληνες. Μπορει κάποιοι στην οικογένειά σας να θρηνούν για το ναι αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια χρήσιμη αφορμή για να αναλογιστούν τη σημαίνει ο λαϊκισμός. Φωνάζατε go back Μαντάμ Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε τη Μέρκελ, γίνατε οι εκλεκτοί της νεας διαπλοκής. Τρία χρόνια μετά τα capital controls ζουν και βασιλεύουν.
Κατακευρανώνατε τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα τις υπογράφετε. Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το υπερταμείο και τη δέσμευση της ελληνική περιουσίας. Ψέματα λέγατε τον Ιανουάριο του 2015, ψέματα λέγατε το Σεπτέμβριο του 2015, ψέματα λέτε και τώρα 
Δεν μας είχατε πει ούτε λέξη για τον ΦΠΑ των νησιών, πανηγυρίζετε τώρα ότι εξαιρέθηκαν κάποια.
Τα ψέμματα είναι στο DNA σας του διχασμού και της εξαπάτησης. Σήμερα έχετε απέναντι σας μια κοινωνία που δεν τολμάτε να την κοιτάξετε στα μάτια.
Η χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση οπερέτα. Αλλά λέει το πρωί και άλλα το βράδυ.
Φτάσατε στο σημείο να χειριστείτε με πρωτοφανή τυχοδιοκτισμό και τα εθνικά μας θέματα. Είστε πρωθυπουργός αναξιόπιστος, ένας πρωθυπουργός υπό προθεσμία. 

Κύριε Τσίπρα είστε αναξιόπιστος και αδύναμος, ένας πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Κυβερνάτε μέχρι να αποφασίσετε μαζί με τον Καμμένο να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την παθιασμένη σχέση. Ισως να ψάξετε να βρείτε και άλλους πρόθυμους τότε. Μέχρι τότε λασπολογείτε και διχάζετε."
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες και μομφέρ περί ακροδεξιάς από τον πρωθυπουργό. 
"Χαρακτηρίζετε συλληβδην όποιον διαφωνεί μαζί σας ως ακροδεξιό.
Από τη μέρα της συμφωνίας ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει πρωί μεσημέρι βράδυ ότι κατοχύρωσε την ταυτότητα και τη γλώσσα, ότι είναι Μακεδόνες και ότι αυτό το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατος ε; Πείτε στον Κοτζιά ότι είναι αργά για δάκρυα.

Όση λάσπη και εάν πετάξετε οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποιος είμαι και τι πιστεύω και ποια είναι αυτή η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ που δεν έχετε κανένα δικάιωμα να ταυτίζετε με το φασισμό. Εμείς αποκαταστήσαμε τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο.
Εσείς συγκυβερνήσατε με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου εδώ και τρισίμιση χρόνια. Φωνάζατε μαζί με τους ακροδεξιούς στις πλατείες για προδότης και κρεμάλες. Τι διαφορά έχει το tweet του Πολάκη με αυτά που λέει η ΧΑ; Συγκυβερνάτε με τον Καμμένο που τον αποκαλούν ακροδεξιό οι ίδιοι σας οι βουλευτές.
Παριστάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά την ώρα που έχετε ποντάρει πάνω της τα ρέστα σας για την πολιτική σας επιβίωση."
Ακολούθως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην έξοδο στις αγορές, υποστηρίζοντας πως δεν είναι κανονική.
"Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να εκπέμψουμε ένα θετικό μήνυμα. Οι Ελληνες αξίζουν καλύτερα αλλά αξίζουν και την αλήθεια. Αυτό δε λέγεται ούτε τέλος των μνημονίων ούτε κανονική έξοδος στις αγορές. Τη λεγόμενη ασφάλεια την έχετε γιατί έχετε κρατήσει ένα μαξιλάρι από υπόλοιπα δανείων και συσσώρευση υψηλών πρωτογενών από το στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας.
Ανά τρίμηνο η ευρωπαϊκή εποπτεία θα κάνει τον δικό της έλεγχο και ανάλογα θα διαμορφώνεται κα η πορεία. Αυτό δεν λέγεται καθαρή έξοδος. 
Η έξοδος στις αγορές δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε καθαρή. 
Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή με προψηφισμένα μνημονιακά μέτρα. Σε καμία χώρα δεν συνέβη αυτό.
Να τελειώσουμε με την προπαγάνδα και να μην προκαλείτε τους Ελληνες. Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δε θα έρθει η έξοδος από την κρίση."
Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε και σε όσα έχει πει ο κ. Μοσκοβισί αλλά και στην πρωθυπουργική αναφορά στα θετικά λόγια του επιτρόπου. 
"Δεν λένε όλοι τα ίδια με τον Πιερ Μοσκοβισί. Ο Μοσκοβισί έχει τη δικιά του πολιτική ατζέντα, θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν όπως ανακοίνωσε στο μπλογκ του, έχει λογους να θέλει να βλέπει τα πράγματα πιο ωραία, τις συντάξεις όμως δε θα τις κόψουν από τον Μοσκοβισί αλλά από τον ελληνικό λαό Εχει πολιτική ατζέντα. Υπάρχουν όμως κι άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ο κ Ρέγκλινγκ, ο κ Βίζερ.
Το Μαξίμου διακινεί σενάρια ότι τα ψηφισμένα μέτρα μπορούν να ανασταλούν.Οι περικοπές  των συντάξεων δεν προβλεπόντουσαν στο τρίτο μνημόνιο.  Ηταν τελείως αχρείαστες, το τίμημα της δικιάς σας προσωπικής αναξιοπιστίας.  Εμείς δεν ψηφίσαμε αυτές τις περικοπές, εσείς τις ψηφίσατε τις περικοπές στις συντάξεις."
Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία, όπως έκανε και η ΔΗΣΥ για τη μη περικοπή των συντάξεων.    
"Καταθέτουμε τροπολογία που λέει ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δε θα περικοπούν οι συντάξεις. Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί είτε τη δικιά μας τροπολογία είτε αυτή της Γεννηματά.
Ολοι οι Ελληνες γνωρίζουν ότι χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση ικανή που θα προστατεύσει το εισόδημα των συνταξιούχων. Εμας κ Τσίπρα πράγματι το σχέδιο μας είναι πολύ πιο απλό, λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, πιο αποτελεσματικό κράτος και προστασία των πιο αδύναμων.
Κάποιοι με ρωτούν πως θα αλλάξετε εσείς τη χώρα; Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Πιστεύω στο δημιουργικό σοκ που προκαλούν στην οικονομία η σιγουριά και το φιλοεπενδυτικό κλίμα. Εμπιστεύομαι τον Ελληνα που μεγαλουργεί όταν νιώσει ότι δεν τον κοροϊδεύουν."
Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομίας Βαρουφάκη υπενθυμίζοντας την πρόταση - σενάριο του διπλού νομίσματος και τα μνημόνια που έρχονται, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, γραμμένα στα αγγλικά.
"Οσο για τους δανειστές μας, ξέρετε μεταξύ του διπλού νομισματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος, του μέτρου της αλήθειας, ο δρόμος του ισότιμου συνομιλητή όχι του επαναστάτη που γίνεται yes man. Οταν αφού έχεις αποτύχει οικτρά εκλιπαρείς για λίγο χρόνο ακόμη τότε σου επιβάλλονται. Οταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει τη μεταρρυθμιστική της προσήλωση θα διεκδικήσει και θα πετύχει τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς."
Ήταν αυτή η στιγμή κατά την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και δη με ιδιαίτερη δριμύτητα στο ρεπορτάζ της ΕφΣυν, απαντώντας έτσι και στον κ. Τσίπρα που το επικαλέστηκε. 
"Εχετε το θράσσος να επικαλείστε ρεπορτάζ της ΕφΣυν ως αληθινό; Είναι τόσο έγκριτη η Εφημερίδα των Συντακτών που δεν ξέρει ότι δεν συναντήθηκα ποτέ με τον Ζεεχόφερ και τη Μέρκελ σε αυτή τη σύνοδο. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο! 
 Εχω συγκρουστεί σκληρά με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Και έρχεστε να πείτε σε αυτή την αίθουσα τα ανάποδα. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, αυτό θα σας συνοδεύει.
Λένε κάποιοι μήπως αξίζετε μία ακομη ευκαιρία; Είχατε δύο ευκαιρίες και στείλατε το λογαριασμό στους πολίτες. Δε θα έχετε τρίτη ευκαιρία γιατί δεν την αξίζετε. Δεν είστε ούτε αριστερός ούτε δεξιος, είστε ένας κυνικός.
Το αποδείξατε με την παράδοση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. Η πολιτική σας φαίνεται κάθε μέρα στα Εξάρχεια και στη Μόρια.  
Ολοι οι αλληλέγγυοι που περιφέρονται ακόμη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αγωνίζονται όλοι να πάρουν άσυλο, δεν σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη νομοθεσία για το άσυλο και έτσι δε μπορείτε να στείλετε κανέναν πίσω στην Τουρκία."
Και ρώτησε τον πρωθυπουργό:
"Πως αισθάνεστε σήμερα που σε ολες τις μετρήσεις οκτώ στους δέκα Ελληνες λένε ότι τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Φοβάμαι ότι έχουν δίκιο εκείνοι. Για αυτό και η πολιτική αλλαγή αποτελεί ζωτική ανάγκη για τη χώρα. Αλλωστε μετά τις εξελίξεις στην τραγελαφική συμμαχία που έχετε με τον Καμμένο το μόνο που σας μένει είναι να ορίσετε ημερομηνία εκλογών. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, το μέλλον της χώρας δε μπορεί να περιμένει άλλο."
Για να καταλήξει, απαντώντας ξανά στον κ. Τσίπρα και τα όσα ανέφερε για τις σχέσεις του με τον Φρουζή, χρησιμοποιώντας πλειάδα ονομάτων επιχειρηματιών:
"Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι ένας δρόμος δύσκολος. Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν πάλι να διακινούν βρώμικα σενάρια.
Τον κ Φρουζή τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου. Τα mail που επικαλείστε αναφέρονται σε μία περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis και που εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της ΝΔ. 
Είστε ένας άθλιος συκοφάντης, είστε ντροπή για τη χώρα. Εχετε συναντηθεί με τον κ Μαρινάκη, με τον κ Μελισσανίδη, με τον κ Λαυρεντιάδη, με τον κ. Σαββίδη, με τον αγαπημένο δικηγόρο των οφσόρ; 
Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής έχει παρέλθει. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος πολιτικός. Και ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με ισχυρούς δεσμούς από ό,τι οι προηγουμενες κυβερνησεις. Είστε πίσω από το παρακράτος που στοχεύει με στημένα δημοσιεύματα εμένα και την οικογένεια μου. Εχετε χτίσει παρακράτος διαπλοκής και τολμάτε να μιλήσετε για μένα. 
Είστε προσωπικά πίσω από το χυδαίο παρακράτος.
Οι πολίτες θέλουν καθαρές κουβέντες και ψάχνουν καθαρές λύσεις, Μάθαμε όλο από την εμπειρία των μνημονίων και την επικράτηση του λαϊκισμου. Καθώς οι διαχωριστικες γραμμες του παρελθόντος ξεθωριάζουν, ανακύπτουν νέα διλήμματα."

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.