Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και μετά από έγκριση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, εκτελεί έργο αποκατάστασης της βατότητας των εσωτερικών και περιμετρικών χωματόδρομων στο Δάσος Συγγρού, οι οποίοι είχαν καταστεί δύσκολα προσπελάσιμοι εδώ και αρκετό από τις βροχές και τα νεροφαγώματα, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολο το περπάτημα μέσα στο Δάσος, αλλά και η επέμβαση των οχημάτων Πυροσβεστικού Σώματος και Δήμων σε περίπτωση εκδήλωσης δυσάρεστου φαινομένου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που όλοι μαζί με συνεργασία και συνεννόηση αποκαθιστούμε τους σημαντικότερους από πλευράς πρόσβασης εσωτερικούς δρόμους στο Άλσος Συγγρού. Η διάνοιξη αυτή αποτελούσε επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφαλείας, δεδομένου ότι η πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς ήταν δύσκολη.

Η αποκατάσταση της πρόσβασης θα καταστήσει ελεύθερη και δυνατή τη διέλευση οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Θα καταστήσει όμως και πιο ομαλή την διέλευση των εκατοντάδων επισκεπτών του δάσους που καθημερινά περπατούν ή αθλούνται μέσα σε αυτό, ενώ παράλληλα συντελούν στη διατήρηση και ανάπλαση του, καθώς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Βόρειας Αττικής.

Ο Σ.Π.Α.Π. βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθάει σε τέτοιου είδους δράσεις που έχουν σκοπό να συνεισφέρουν στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την καταστολή σε περίπτωση ανάγκης. Κυρίως όμως στην ανάπλαση και στη διαχείριση των χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου που περιβάλλουν τους Δήμους Μέλη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.