Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, παρουσίασε την Πέμπτη, τα πρώτα του και πολυαναμενόμενα φιλανθρωπικά του σχέδια.
Ο Μπέζος είχε ζητήσει έναν χρόνο νωρίτερα προτάσεις για ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών και έτσι σήμερα ανάρτησε στο Twitter τις πρώτες αποφάσεις του. Η πιο σημαντική δράση που ανακοίνωσε αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών νηπιαγωγείων που θα χτιστούν σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και θα δέχονται τους «μαθητές» χωρίς δίδακτρα.
Σκοπεύει επίσης να ενισχύσει υπάρχοντα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που στηρίζουν άστεγες οικογένειες παρέχοντας τους σπίτι και φαγητό. Και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες θα είναι υπό την εποπτεία ενός οργανισμού που ο ίδιος ονομάζει Bezos Day One Fund και διαθέτει 2 δισ. δολάρια.
Ο ιδρυτής της Amazon λεέι ότι θέλει να έχει ο ίδιος τον άμεσο έλεγχο της λειτουργίας των σχολείων έτσι ώστε αυτά να υιοθετήσουν της αρχές της εταιρείας. «Το πιο σημαντικό είναι ότι το παιδί θα αντιμετωπίζεται σαν πελάτης», γράφει στο Twitter ο Τζεφ Μπέζος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.