Στο δεύτερο και πιο δυνατό τεστ πριν από τις αναμετρήσεις με τη Σερβία (13/9) και τη Γεωργία (16/9) για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ελλάδα παρουσιάστηκε αργή και στατική κόντρα στη Γαλλία, δίχως αυτοματισμούς στην επίθεση και με προβλήματα κόντρα στους αντίπαλους ψηλούς, γνωρίζοντας βαριά ήττα σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Κώστα Παπανικολάου στις αρχές της τρίτης περιόδου. Εκτός 12άδας έμειναν οι Γιάννης Μπουρούσης και Θανάσης Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα που πλέον έχει μπροστά της την αναμέτρηση με τους δευτεραθλητές Ευρώπης των Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα στα «Δυο Αοράκια».
Ο αγώνας
Η Εθνική άρχισε με βασικούς τους Καλάθη, Σλούκα, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μήτογλου, ο οποίος χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ στο 2'29" κι έδωσε τη θέση του στον Παπαγιάννη. Οι Γάλλοι στόχευαν τους ψηλούς τους κάτω από τα δυο καλάθια, ο Τζάκσον έδινε λύσεις στην επίθεση των «Bleus» με το μακρινό σουτ και η ομάδα του Βενσάν Κολέ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-14 έχοντας 75% στο τρίποντο (3/4), 6 ασίστ αντί 2 της Ελλάδας και υποχρεώνοντας την Εθνική σε 6 λάθη σε αυτό το διάστημα. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική ομάδα ήταν αργή και στατική, με ελάχιστους αυτοματισμούς. Το τρίποντο του Φολ ανέβασε τη διαφορά στο +11 για τους Γάλλους (26-15, 13'30") όμως ο Παπαπέτρου βρήκε ρυθμό στην επίθεση, πέτυχε 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο και μείωσε σε 37-31 στο 19'21", με τους γηπεδούχους να κλείνουν το ημίχρονο στο υπέρ τους 38-31.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με... νεύρα αφού ο Κώστας Παπανικολάου αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ στο 23'. Ο διεθνής φόργουορντ διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για ένα επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε στην αμέσως προηγούμενη φάση στον Μήτογλου και πήγε στα αποδυτήρια ενώ άρχισαν να ηχούν σειρήνες συναγερμού στο «Πιερ ντε Κουμπερτέν» με μήνυμα εκκένωσης! Στη συνέχεια ο Παπαγιάννης έδωσε λύσεις στην επίθεση (55-45, 26'53") ωστόσο ο Μπατούμ (13π., 12ασ.) ήταν ασταμάτητος και με συνεχόμενους πόντους κράτησε τη Γαλλία σε απόσταση ασφαλείας (65-51, 30'). Oι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και επικράτησαν με 84-68 ενώ η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 20 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 38-31, 65-51, 84-68. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.