Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, από τη γέφυρα των Κήπων, παραδόθηκαν στις Αρχές της γειτονικής χώρας οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής, συνελήφθησαν από ελληνικό περίπολο του Δ’ Σώματος Στρατού, στην περιοχή του Έβρου.
Όπως είχε γράψει και νωρίτερα το reader.gr, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποβαθμίζει το περιστατικό, κάτι που πλέον προκύπτει και από την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Όπως επισημαίνεται οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί κρατήθηκαν για λίγες ώρες και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διατυπώσεις μεταξύ των επικεφαλής αξιωματικών των χωρών στον Έβρο, ενώ εξετάστηκαν και για τις συνθήκες υπό τις οποίες πέρασαν στο ελληνικό έδαφος.
Οι Τούρκος στρατιωτικός που συνελήφθη πρώτος από ελληνική περίπολο κοντά στις Φέρες, λίγο μετά τις 11 το πρωί, υποστήριξε ότι χάθηκε. Ο δεύτερος, που συνελήφθη αργότερα, είπε ότι είχε βγει σε αναζήτηση του πρώτου. 
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών και σε ανώτατο επίπεδο το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν και οι Τούρκοι παραδόθηκαν πίσω.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00,  στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε  πυρομαχικά.
Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30.
Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.