Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση «Συνδυάζω – Μετακινούμαι… με φαντασία» σε τμήμα της κεντρικής οδού Χαλκίδη, ξεκινώντας από την πλατεία Επταλόφου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ποδηλάτες αλλά και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Κυρίζογλου Λάζαρος  και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εμεινίδης Αναστάσιος.
Οι εκδηλώσεις μας περιλάμβαναν δράσεις όπως: ποδηλατοπορεία, παρέλαση κρουστών, παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγραφική για παιδιά, θεατρική παράσταση δρόμου, πίστα ποδηλατικών δοκιμασιών, γνωριμία με το ηλεκτρικό ποδήλατο κ.ά.
Στις 18.30 ξεκίνησε η μεγάλη ποδηλατοπορεία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τρείς Δήμαρχοι των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Ευόσμου – Κορδελιού συναντήθηκαν με τις αντίστοιχες ποδηλατοπορείες τους στη συμβολή των οδών Λεωφ. Δενδροποτάμου με 28ης  Οκτωβρίου.
Στη διαδημοτική δράση έδωσε το παρών και ο Ο.Α.Σ.Θ οποίος έδωσε μετά από κλήρωση 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών καθώς και η ομάδα μελέτης του Α.Π.Θ., προς ενημέρωση των δημοτών, σε σχέση με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονείται στο Δήμο μας.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων που με την παρουσία τους, συνέβαλαν δραστικά στην πρόληψη όλων των αστάθμητων παραγόντων.
Μην ξεχνάτε όμως να συμμετάσχετε στη δεύτερη δράση μας: «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας»  (Social Biking Challenge) στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Ποδηλασίας «Thessaloniki WEST» η οποία συνεχίζεται μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τους Δήμους Παύλου - Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου και το Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παίρνουμε το ποδήλατό μας, συγκεντρώνουμε πόντους – χιλιόμετρα, αυξάνουμε τις πιθανότητες να είμαστε νικητές  του διαγωνισμού!
Ποδηλατούμε σε 3 φάσεις: 1η φάση, 16-22 Σεπτ. σε ομάδες των 4 ατόμων,  2η φάση,  23-29 Σεπτ ατομικά και  3η φάση 30 Σεπτ-6 Οκτ. σε ζεύγη. Οι νικητές της κάθε φάσης θα κερδίσουν (κατόπιν κλήρωσης και ανάλογα με τους πόντους που έχουν συγκεντρώσει), 7 ποδήλατα και συνολικά 30 αξεσουάρ ποδηλάτου). Επιπλέον βραβεία θα κερδίσουν οι νικητές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έπαθλα είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑΘΕΣΣ, Εταιρείας διανομής αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες των τριών Δήμων και να επιλέγετε το λογότυπο του SocialBiking, ή να επικοινωνήσετε άμεσα μέσω email ή τηλεφωνικά στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, www.ampelokipi-menemeni.gr , email:  k.partsali@ampelokipi-menemeni.gr, τηλέφωνο: 2313 300 953.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.