Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Σπάτων μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, το απόγευμα του Σαββάτου, στην παράνομη χωματερή που δημιούργησε η δημοτική αρχή του Δημ. Μάρκου πριν από ένα περίπου μήνα και λίγες μόλις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι!
Εμείς είχαμε επισημάνει το γεγονός έγκαιρα και οι διαβεβαιώσεις ήταν πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί το όποιο δυσάρεστο γεγονός. 
Αν και ψάχναμε επίμονα τόσο τον Δήμαρχο κ Μάρκου,όσο και τον Αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, από την ώρα που ξέσπασε και ενημερωθήκαμε για  την φωτιά,δεν ανταποκρίθηκε κανείς, και φυσικά από μαρτυρίες εμφανίστηκε γύρω στις 21.00 ένας κοινοτικός Σύμβουλος και αυτός από τα λεγόμενα των κατοίκων ίσως  από σπόντα.
Ας δούμε το ιστορικό
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο – με βάση το σήμα της Πυροσβεστικής – στις 9 και 20 το βράδυ.

Το γεγονός όμως ότι επί τρεις περίπου ώρες καίγοντας ξερόκλαδα αλλά και πλήθος άλλων αντικειμένων τα οποία είχαν εναποτεθεί στην παράνομη χωματερή από οχήματα του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, προκάλεσε πυκνό καπνό και μάλιστα υπήρξαν πολίτες της περιοχής οι οποίοι ένιωσαν αναπνευστικά προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόβος για το ενδεχόμενο να φύγει εκτός ελέγχου η πυρκαγιά ανάγκασε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου (σε αυτήν ανήκει η συγκεκριμένη περιοχή) να κινητοποιήσει 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν και 5 οχήματα ομάδων πυροπροστασίας δήμων, τρεις υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα (JCB)!
Βέβαια όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου δεν προχωρούσε στη δημιουργία της συγκεκριμένης χωματερής για την οποία μάλιστα υπεραμύνθηκε σε σχετικές δηλώσεις του.
Προφανώς για τον συγκεκριμένο δήμαρχο ούτε η υγεία ακόμη και ενός πολίτη έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά ούτε και τα έξοδα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τον κρατικό και τον αυτοδιοικητικό μηχανισμό έχουν σημασία!

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι 17 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και 14 ώρες μετά τον έλεγχό της, δεν υπάρχει καμία απολύτως δήλωση σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τόσο στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας όσο και στο προφίλ του κ. Δημ. Μάρκου στο facebook το οποίο χρησιμοποιεί διαρκώς ως μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες του δήμου.

Διαβάστε παρακάτω σχετικό ποστ κατοίκου της περιοχής: 


diamartiria

Εμείς θα ζητήσουμε τόσο από τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και από την Περιφερειάρχη Αττικής να ασκηθούν όλες αυτές οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τον εν λόγω Δήμαρχο...

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.