Όσα "ξέχασαν" ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αν. υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης θυμίζει με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Με αφορμή ρεπορτάζ και δημοσιεύματα για τους σχεδιασμούς των υπουργών Υγείας ο κ. Εξαδάκτυλος επισημαίνει ότι "Ο ιατρικός κόσμος περιμένει απαντήσεις αλλά το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι... ξέχασε :
-τις προεκλογικές υποσχέσεις για επαναπροσλήψεις
-τις υποσχέσεις για αυξήσεις των μισθών στο ΕΣΥ αποδείχτηκαν μειώσεις και αυξήσεις φόρων και εισφορών
-τους επικουρικούς ιατρούς που διατηρούνται σε ομηρία..."
-τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ-ΤΑΠΟΤΕ,ΕΦΚΑ-ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ-ΤΥΔΘ που οδηγούν και πάλι του γιατρούς σε δικαστικές διεκδικήσεις
-τις εργασιακές σχέσεις στην ΠΦΥ μεταβάλλονται παράνομα δια του πειθαναγκασμού και
-τη συλλογική σύμβαση εργασίας των συμβεβλημένων που προβλέπει μειώσεις αμοιβών και αυξημένες υποχρεώσεις.
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ τονίζει ακόμη ότι "η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας -μοιράζοντας υποσχέσεις και συζητώντας επιλεκτικά μόνο με "βολικούς" συνομιλητές - επιδεινώνει σταθερά τους όρους εργασίας των συναδέλφων όλων των κλάδων. Συγχρόνως υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προσηλωμένο σε αποτυχημένα μοντέλα και εγκαταλελειμμένα συστήματα, απαιτώντας από τους Έλληνες πολίτες να "αλλάξουν κουλτούρα" (!) στερώντας τα βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου για ελεύθερη επιλογή του θεράποντα γιατρού του! Όμως οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης, που σκόπιμα δεν δέχτηκαν ποτέ να συζητήσουν με τους ιατρικούς συλλόγους, θα υποχρεωθούν από τις 23 Οκτωβρίου (μετά τις επικείμενες εκλογές σε ΙΣΘ και ΠΙΣ) να αναθεωρήσουν τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις τους για την Υγεία. 
Οι γιατροί του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα, οι συμβεβλημένοι, οι απολυμένοι, οι επικουρικοί και οι νέοι -στηρίζοντας ο ένας τον άλλον- με αποφασισμένη και ισχυρή ηγεσία θα συνεχίσουμε να θέτουμε χωρίς δισταγμό ανυποχώρητα και με αποτελεσματικές δράσεις στην σημερινή αλλά και τις μελλοντικές κυβερνήσεις το θέμα της αύξησης των αποδοχών των γιατρών και των σύγχρονων σχέσεων εργασίας, για το καλό ασθενών και γιατρών. Η αλήθεια είναι πάντα πιο δυνατή από τα... πυροτεχνήματα" καταλήγει ο κ. Εξαδάκτυλος

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.