Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου, Γιαν Κούτσιακ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Dennik N, ένας από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν για τον φόνο, κατηγόρησε τον πολυεκατομμυριούχο Μάριαν Κότσνερ ότι πλήρωσε για τη δολοφονία.
Ο 55χρονος επιχειρηματίας είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο για υπόθεση με παραποιημένα γραμμάτια αλλά δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Οι δραστηριότητές του είχαν γίνει αντικείμενο έρευνας για τον Κούτσιακ που δολοφονήθηκε.
Ο άνδρας που κατηγορεί τον πολυεκατομμυριούχο είναι ο Ζόλταν Α., ένας επιχειρηματίας από την πόλη Κομάρνο, που φέρεται να έχει μεσολαβήσει μεταξύ της Αλένα Ζ., της γυναίκας η οποία σύμφωνα με τις αρχές ζήτησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, του φερόμενου ως εκτελεστή, του Τόμας Ζ. και του οδηγού που τον μετέφερε στο σημείο του εγκλήματος, τον Μίροσλαβ Μ.
Οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα και έχουν τεθεί υπό κράτηση.
Σύμφωνα με την Dennik, που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, και βάσει της κατάθεσης του Ζόλταν Α., η Αλένα Ζ. του είπε ότι ο Κότσνερ ζήτησε τη δολοφονία, για την οποία πλήρωσε 70.000 ευρώ.
Επίσης Σλοβάκος εισαγγελέας ταυτοποίησε τη Δευτέρα την Αλένα Ζ. Ως τον άνθρωπο που ζήτησε τη δολοφονία του Κούτσιακ. Ωστόσο η εκδοχή παρουσιάζει κενά διότι η ίδια δεν είχε προηγούμενα με τον δημοσιογράφο.
Το τελευταίο άρθρο του Κούτσιακ πριν από τη δολοφονία του, αφορούσε τις ενδεχόμενες σχέσεις μεταξύ της καλαβρέζικης μαφίας και πολιτικών ανδρών της Σλοβακίας και έκανε λόγο για ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν μέσω επιχειρήσεων του Μάριαν Κότσνερ.
Η δολοφονία του τον Φεβρουάριο προκάλεσε μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.   

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.