Παρά το γεγονός ότι σήμερα Δευτέρα κάνει πρεμιέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης,ωστόσο το τοπίο για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον Νοέμβριο με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019.
Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, αυτό που είναι γνωστό είναι πως στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι το επίδομα θέρμανσης να ενσωματωθεί στο κοινωνικό μέρισμα που σχεδιάζει να δώσει φέτος η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η διάθεση του καυσίμου στα νοικοκυριά θα γίνει στην τιμή των 1,15 ευρώ ανά λίτρο. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 22% συγκριτικά με την αρχική τιμή πέρυσι και 11,2% σε σύγκριση με την τιμή στη λήξη της περιόδου. Τον Οκτώβριο του 2017 η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 0,945 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο στη λήξη της περιόδου διάθεσης είχε φτάσει τα 1,025 ευρώ.
Οι πρατηριούχοι αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης παραμένει υποτονικό επειδή περιμένουν όλοι την τελευταία στιγμή μέχρι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων αναγκών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.