Η έκπτωση 15% που απολαμβάνουν οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ δεν θα καταργηθεί, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.
Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι «αποτελεί θέμα αρχής» και απέρριψε τις θεωρίες –όπως τις χαρακτηρίζει– ότι η αύξηση των ρευματοκλοπών είναι συνέπεια της κρίσης. «Όσοι επιδίδονται σε ρευματοκλοπή μπορούν να πληρώσουν. Οι φτωχοί και οι αδύναμοι δεν κλέβουν».
Γενικά το θέμα των ρευματοκλοπών είναι στην ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ και της ΡΑΕ. Η ΔΕΗ το έχει αναδείξει κατ' επανάληψη. Η υποβάθμιση και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου». Καταλογίζει ολιγωρίες και λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα των «έξυπνων» μετρητών καθώς και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν συντελέσει όπως τονίζει σε απαράδεκτες καθυστερήσεις.
Για την εξαγορά της EDS στα Σκόπια
Για την εξαγορά της εταιρίας εμπορίας ενέργειας EDS στα Σκόπια επαναλαμβάνει ότι ήταν μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση, η οποία ελήφθη από το Δ.Σ. της επιχείρησης ομόφωνα, ύστερα από εισήγηση όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών της ΔΕΗ.
Τέλος ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναφέρει ότι στο εξής ο κύριος προσανατολισμός της ΔΕΗ θα είναι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών, ωστόσο η λιγνιτική παραγωγή είναι απαραίτητη για τη χώρα, για τα επόμενα 15-20 χρόνια τουλάχιστον.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.