Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Ε. Ναυρίδης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα παρά την καθυστέρηση υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι το μαρτύριο της οικογένειά τους θα λάβει τέλος. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ίσως κηδευτεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αναμένεται η σορός του να παραδοθεί ως αύριο.
Έχω βάσιμες ενδείξεις ότι το αργότερο μέχρι αύριο η σορός θα έχει παραλειφθεί από την οικογένειά του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Ναυρίδης.Από την Κυριακή 28η Οκτωβρίου ως τώρα οι αλβανικές αρχές έχουν επιδείξει μια τουλάχιστον περίεργη στάση. Αρχικά δεν επετράπη σε Έλληνα εμπειρογνώμονα να εξατάσει τη σωρό, όταν ο ιατροδικαστής μπόρεσε να εξετάσει τη σορό διαπίστωσε ότι τα τραύματα είχαν συρραφεί και η σορός είχε πλυθεί, γεγονός που δεν επέτρεπε περαιτέρω έρευνα.
Στη συνέχεια οι Αλβανοί ζήτησαν γραπτό αίτημα για να παραλάβει τη σορό, όμως ταυτόχρονα ενημέρωσαν ότι είναι σε εξέλιξη νέα έρευνα η οποία δεν επέτρεπε την παράδοσή της.
Πολλοί ήταν εκείνοι που από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι οι αλβανικές αρχές θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την παράδοση της σορού έτσι ώστε να μην μετατραπεί η κηδεία του 35χρονου σε διαδήλωση.
Τώρα φαίνεται ότι κάτι άλλαξε και ίσως τις επόμενες ώρες οι συγγενείς μπορέσουν να παραλάβουν τη σορό.

Ξέσπασε η μάνα

Συγγενείς και φίλοι τέλεσαν δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η μητέρα του συγκλόνισε μιλώντας με τον βουλευτή του κόμματος LSI, Βαγγέλη Τάβο: «Κάνω έκκληση για τον γιο μου. Θέλω να μου έρθει το γρηγορότερο στο σπίτι. Να το θρηνήσω, να το αγκαλιάσω το παιδί μου. Τι το κρατάνε το παιδί μου; Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι; Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό. Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;».
Μετά το μνημόσυνο η κα Βασιλική Κατσίφα ξέσπασε λέγοντας: «Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. θα κάνω την καρδιά μου πέτρα παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου για το παλικάρι μου που μου το έφαγαν. Μου το φαγαν οι αλήτες οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας. Όλο τον χειμώνα μας ανοίγουν τα σπίτια. Θα τα πω Γιάννη μου», είπε μιλώντας στον σύζυγό της που προσπαθούσε να την ηρεμήσει. «Να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο λεβέντης μου! Αγαπούσε το χωριό του! Αγαπούσε την Βόρεια Ήπειρο», είπε η κα Βασιλική Κατσίφα.
https://www.youtube.com/watch?v=INk7BulAamY

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.