Ώρα μηδέν για τις συντάξεις: Σήμερα το EuroWorking Group
Πολλή δουλειά περιμένει σήμερα στις Βρυξέλλες όσους συμμετέχουν στο EuroWorking Group, αφού έχουν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις, η μία με θέμα την Ελλάδα και η δεύτερη με θέμα την Ιταλία.
Η πρώτη συνεδρίαση είναι πρωινή και έχει αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. Εδώ θα βγουν χαρτιά και μολύβια καθώς οι αριθμοί θα κρίνουν το μέλλον των συντάξεων και των μέτρων του πακέτου Τσίπρα.
Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου, το EuroWorking Group θα αναλάβει να προετοιμάσει την ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της Δευτέρας. Στο μενού βρίσκεται η Ιταλία και εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μη συμμορφωθεί και να μην αλλάξει τον προϋπολογισμό της.
Στην πρωινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ΓιώργοςΧουλιαράκης, ο οποίος έφθασε στη βελγική πρωτεύουσα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το δεκαμηνο, αναμένεται μέχρι το τέλος του EuroWorkingGroup να πάρει μια εικόνα για τις αποφάσεις που θα κλειδώσουν.
Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 6,46 δισ. ευρώ. Εφόσον το EuroWorking Group πειστεί για το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου του 2019, τότε το Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου θα σφραγίσει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις παλαιές συντάξεις.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις, αλλά και να προχωρήσει και σε παροχές 900 εκατ. ευρώ. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.