Για ζημιές ύψους 3 ως 4 εκατ. ευρώ από τα επεισόδια με τα κίτρινα γιλέκα στο Παρίσι έκανε λόγο η Δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό. Οι ζημιές προκλήθηκαν από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το Σάββατο στο περιθώριο της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» και αφορούν καταστροφές σε «υπαίθριους αστικούς χώρους» όπως δήλωσε η ίδια στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3.
Αυτή η εκτίμηση, που δεν είναι πλήρης, δεν αφορά τα καταστήματα, ούτε την Αψίδα του Θριάμβου που υπέστησαν ζημιές από τα επεισόδια. Από το Σάββατο το βράδυ, δημοτικοί υπάλληλοι καθάρισαν «900 κυβικά μέτρα μπάζων» και απομάκρυναν «περισσότερα από 200 απομεινάρια» καμένων αυτοκινήτων, διευκρίνισε η Ινταλγκό.
Άρχισαν καταλήψεις και οι μαθητές
Όλο και πιο ισχυρός γίνεται ο «πονοκέφαλος» για τον Εμάνουελ Μακρόν σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Κι αυτό καθώς μετά τα «κίτρινα γιλέκα», το κίνημα δηλαδή εκείνων που αντιδρούν για τους φόρους στα καύσιμα, στη «μάχη» μπαίνουν και οι μαθητές. 
Τουλάχιστον 100 Λύκεια σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη. Μάλιστα η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να φοβόταν μια τέτοια εξέλιξη καθώς οι καταλήψεις στα Λύκεια -στη Γαλλία όπως και παντού- έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. 
Οι μαθητές από την δική τους πλευρά διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα «κίτρινα γιλέκα». Επτά μαθητές συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ κοντά σε σχολείο στο βόρειο Παρίσι, κατηγορούμενοι πως έβαλαν φωτιά σε ένα αμάξι που είχαν μόλις αναποδογυρίσει. 
Ανέβαλε το ταξίδι του ο Μακρόν
Εν τω μεταξύ στην αναβολή της επίσκεψής του στη Σερβία την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη προχώρησε ο Εμάνουελ Μακρόν, εξαιτίας της κρίσης με τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων». 
Την ίδια ώρα, οι αποκλεισμοί δρόμων από τα «κίτρινα γιλέκα» έχουν επιπτώσεις στα σύνορα με την Ισπανία, όπου σημειώνονται ουρές χιλιομέτρων, καθώς έχουν μπλοκαριστεί χιλιάδες φορτηγά, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας. 
Στην παραμεθόριο περιοχή της Λα Ζονκέρα, το μποτιλιάρισμα έχει φθάσει τα 19 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-7, σύμφωνα με την καταλανική αρχή διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας, που ανήρτησε στο Twitter εικόνες με τις ουρές που σχηματίζουν τα φορτηγά.
Από την πλευρά της η καταλανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι μεταξύ 3000-4000 φορτηγά έχουν αποκλειστεί στην περιοχή ως συνέπεια του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.
Πρωτοβουλία για εκτόνωση αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός
Το βράδυ της Δευτέρας, βρισκόταν σε εξέλιξη υπουργική σύσκεψη παρουσία του Εμάνουελ Μακρόν αλλά και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ. 
Εκτός από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, στη συνεδρίαση αυτή μετείχαν και πολλά μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ.
Νωρίτερα σήμερα ο Φιλίπ δέχτηκε στο Ματινιόν τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων κομμάτων. Ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του κόμματος Agir, διαβεβαίωσε ότι ο Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να κάνει ένα "ισχυρό άνοιγμα" για να λήξει η κρίση των "κίτρινων γιλέκων".