Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας
Όνειρο θερινής νυκτός χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τις 20 Αυγούστου. 

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως αυτό αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι σήμερα οι οφειλές ανέρχονται στα 2,6 δισ. ευρώ, σταθερές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της, η πλήρης εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένει όνειρο θερινής νυκτός.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου. Και σήμερα ανέρχονται στα 2,6 δισ. ευρώ, σταθερές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η δε αποπληρωμή τους βασίζεται αποκλειστικά, πλέον, στην υπερ-φορολόγηση των πολιτών. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.

Είναι προφανές ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο με βασικούς άξονες τη συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους πολίτες, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.